2016. május 4., szerda

SOKAT LOPNI SZABAD, KEVESET BŰN

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.05.04.


 „Aki nem lop egyszerre,
nem kap rétet estére"
Föld S. Péter ismeretlen költő verse
 
Sajtóhírek szerint a Fideszben nem különösebben aggódnak, amiért egyre többen háborognak az MNB alapítványainak botrányai miatt. Akkora összegekről van szó, így a nem-aggódók, hogy azt az emberek fel sem tudják fogni. Ilyen nagy pénzeket képtelen átfogni a tudatuk, ezért nem is foglalkoznak vele.
 
Őrület, de van benne rendszer. A nem-aggódó Fidesz, mint sok más esetben, ezúttal is a magyar lélek alapos ismeretére épít. Ez ugyanis egy ilyen ország. Lopni bűn, nem is szeretjük a zsebtolvajokat, a pitiáner csalókat. Ám sokat lopni (és sokakat megtéveszteni) büntetlenül lehet, legföljebb fejcsóválássá fajuló rosszallás lesz belőle.
 
Ebben az országban az emberek döntő többsége nem hogy milliárdokat, de még milliókat sem látott közelről. Aki néhány milliót mégis, az is csak papíron leírva: amikor annak idején aláírta, hogy mennyivel tartozik valamelyik banknak.

Praktikusan gondolkodnak tehát a Fideszben. Még akkor is, ha ez a megközelítés cinikus és gyomorforgató. De hát a politika és a lopás nem a széplelkek világa. Akinek javíthatatlanul szép a lelke, menjen el alanyi költőnek, vagy fessen tájképeket...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.