2016. május 21., szombat

SOROSOZZ, HOGY ÉHEN HALJON A GYEREKED!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.20.


Nagy színész a mi miniszterelnökünk, csak kár, hogy összetévesztette a Vidnyánszky Nemzeti Színházát a Parlamenttel, és utóbbiba ült be. Óriási tehetségveszteség ez az országnak. Mert bizony ahhoz nagy színészi teljesítmény kell, hogy valaki egyszerre adja elő Szaniszló Ferenc válogatott műveit, a 90-es évek zsákutcás magyar modernitáshívőinek legszebb idézeteit és Vlagyimir Putyin alufóliasisakba csomagolt elméleteit, mindeközben pedig úgy beszéljen a magyar sikerekről, mintha egy teljesen más országban élne. Orbánnak mégis ez egyszerre sikerült péntek reggel, a Kossuth Rádióban.

Először sorosozott egy jót, meg háttérhatalmazott, hiszen mi is lenne hat év kormányzás után egy miniszterelnök dolga, minthogy ne vállaljon felelősséget, hanem egy képzelt ellenségre hárítsa azt. Majd elmondta, már csak egy-két ciklus, és akkor majd a gyerekeinknek jó lesz. Értsd: még egy kis megszorítást, nehézséget kell elviselni és majd jó lesz. Utána egy kis kitérővel megemlítette, hogy nyugaton már annyira elfoglalták a muszlim hordák a városokat, hogy az utcakép is megváltozott, majd közölte, már nem is a nyugati államok, hanem Lengyelország és Magyarország az EU gazdaságának motorja. Kár, hogy az utolsó negyedéves adat szerint a magyar és a lengyel gazdaság az EU három legrosszabbika között van. Ráadásul, mintha éppen nem a német, brit és francia fiatalok áramlanának tömegesen Magyarországra a jólétért, hanem a magyar fiatalok mennének nyugatra. Biztos mindenki hülye, csak az alufóliasipka helikopter.

Ebben az egészben nem is az a szörnyű, hogy a miniszterelnök marhaságokat beszél, vagyis hazudik, a vélt szavazatok reményében, mert ilyent láttunk már egy másik miniszterelnöktől nem is oly rég. Hanem az a szörnyű, hogy ellopja a jövőnket, ellopja a kritika esélyét, és ellopja annak a megértésének az esélyét, mi történik velünk, az országgal, Kelet-Európával, az EU-val és a világgal. Ennek megértése nélkül pedig nem fogjuk tudni jó irányba állítani az országot...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.