2016. május 23., hétfő

SZÁZMILLIÓKAT IS BUKHAT AZ ÁLLAM, HOGY SCHMIDT MÁRIA CÉGÉNEK JÓ LEGYEN?

ÁTLÁTSZÓ HU - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.05.23.


Ezekről ne maradj le!

Több száz milliót bukhatott a VII. kerület, ahol nem ez az első gyanús ingatlanügy (Átlátszó)
 
Nem tudhatjuk meg, milyen tanácsokat ad az MNB-nek Szemerey cége a pénzünkért (444)
Az MNB-nek nem gyanús Schmidt Mária családi cégének részvényvásárlása (HVG)

Ha van 3 perced:
 
Több száz milliót bukhatott a VII. kerület, ahol nem ez az első gyanús ingatlanügy
A hetedik kerületi önkormányzat több tucat ingatlanát adta el 70%-os kedvezménnyel a bérlőknek. A bérlők pedig nem sokkal később továbbértékesítették azokat, négyszer-ötször drágábban. Az egyik, tíz lakást is megszerző cég 2006-os feljelentése miatt indult nyomozás a Hunvald nevével fémjelzett ingatlanügyben. Három éve azonban, egy tulajdonosváltás után furcsa módon “helyrejött” a kapcsolatuk az önkormányzattal. (Átlátszó)
 
Nem tudhatjuk meg, milyen tanácsokat ad az MNB-nek Szemerey cége a pénzünkért
Matolcsy unokatestvérének fő cége a Bankkonzult Kft. havonta készíti el a “Hazai és globális gazdasági és pénzügyi trendek” nevű kiadványt. Ezt az MNB-nek és mind a hat alapítványának külön értékesíti, összesen évi 60 millió forintért. A kiadvány alapján állítólag nagyon fontos pénzügyi döntések születnek. Az adófizetők azonban nem ismerhetik meg a tartalmukat. (444)
 
Az MNB-nek nem gyanús Schmidt Mária családi cégének részvényvásárlása
Akár 160 milliót is bukhatott az állam, amikor annak ellenére adta el Schmidt Mária és lánya cégének a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. részvénycsomagját, hogy tudtak arról, maga a BIF többet fizetne érte. Erősen felmerül tehát a bennfentes kereskedelem gyanúja, ami súlyos gazdasági bűncselekmény. Ilyenkor piacfelügyelőként az MNB-nek kéne vizsgálatot indítania, de szerintük minden rendben. (HVG)
 
A viharsarki agrárcégektől is Mészároshoz vezetnek a szálak
Két dél-alföldi agráróriás a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. és a Csabatáj Zrt. közös tulajdonosa mögött offshore-gyanús cégek vannak. Év elején mozgásba lendültek a részvényesek: a távozó tulajdonosok több szálon is kötődnek volt a brókerbotrányban bedőlt Buda-Cashhez. De szoros üzleti kapcsolatain keresztül Mészáros Lőrinc is kapcsolódik a két céghez. Egyébként Mészáros tavaly megvásárolt klímatechnikai cége is beszállt alvállalkozóként az MTK stadionjának építésébe. (Átlátszó, Átlátszó)
 
Megkínzott lovakat gondoz az alapítvány, de a tulajdonos állam nem fizet
A Bottyán Equus alapítvány tartja fenn az egyetlen magyarországi lómenhelyt, ahová azok az állatok kerülnek, amelyeket kínoztak. Az állatok, egyben bűnjelek, az állam tulajdonába kerülnek. De az évekig elhúzódó perek alatt az állam nem fizet az alapítványnak az állatok gondozásáért. Ráadásul nemrég több lovat is elvittek váratlanul, csakúgy mintha állatkínzóktól foglalták volna le őket. (Átlátszó)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.