2016. május 20., péntek

SZILÁRDSÁG KUKORÉKOLÁSSAL

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.05.20.


A Fidesz-kormányzás legszilárdabb alapelve, hogy egyetlen forint sem gurulhat rossz felé – ami csak úgy garantálható, ha minden forint odagurul szépen hozzájuk.
 
A boldog emlékezetű első Orbán-kormány idején szállóigévé vált kifejezés, az egészpályás letámadás a mai helyzetet nem írja le megfelelően: nincs kit letámadni, mert a másik csapatot ki sem engedik a pályára, a labdát ők passzolgatják egymásnak. Ahol pedig valamilyen jogi akadály miatt átmenetileg mégsem sikerül a totális hatalomátvétel, ott azonnal érkezik a már nem jogi fegyelmezés, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, aki valamiféle alternatíváról ábrán­dozik.
 
Esztergom lakói pontosan tudják, mire gondolunk, Tapolcán kezdik megtapasztalni, Salgótarjánban még csak ismerkednek vele, Dunaújvárosban pedig egyelőre nem több egy kósza (de erősen valóságízű) rémálomnál. Viszont az egykor vörös Csepelen, amelynek végérvényes megtörését a Munkásotthon einstandolásával kívánta megpecsételni a jobboldali hatalom, szintén értik már, hogy mi a tétje a (nemzeti) együttműködésnek: ha nem hagyják, hogy Németh Szilárd kukorékoljon a szemétdombon, akkor a gyémánt félkrajcárt is elrekvirálják tőlük: oldják meg a kultúrát félpénzből...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.