2016. május 7., szombat

TECHNIKAI ÖSSZEFOGÁS

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.05.07.


Olvasom Bauer Tamás 2016. 05 04-i bejegyzését az egyik közösségi honlapon s csak ámulok és bámulok. Komolyan arra gondoltam, hogy a régi Rákosi-rezsimben élek, amikor egy pártfunkcinak naponta kellett par excellence kinyilvánítani azt, hogy mi milyen frankó demokraták vagyunk, míg lám, lám ott a másik pedig egy utolsó gazember fasiszta, náci, akit már régen likvidálni kellett volna, de legalábbis börtönbe kellett volna csukni, hogy ott rohadjon meg.
 
De hogy ne csak a levegőben beszéljek, íme egy idézet: „Amikor a Jobbik politikusát meghívták a Corvinus Egyetem Tárcatükör című rendezvényére, hogy vitatkozzék egy miniszterrel, azt mondtuk a DK elnökségében: nem fogadunk el meghívást a Tárcatükörbe. Nem veszünk részt olyan tévévitán, ahova meghívják a Jobbik politikusát is. Míg az MSZP, az LMP és egyes függetlenek a Jobbikkal közösen kezdeményeznek parlamenti vitanapot vagy vizsgáló bizottságot, jegyeznek alkotmánybírósági indítványt, DK-s képviselők ilyet nem tesznek. Nem azért – mint más demokratikus pártok feltételezik –, mert azt hisszük, hogy a bojkottal lehet legyőzni az újnyilas pártot. Azért, mert így tehetjük világossá, hogy demokraták számára a Jobbik nem szalonképes. Ez egyfajta áldozat, lemondás megjelenési lehetőségekről, és mégis vállaljuk, mert fontosnak tartjuk, hogy világos legyen egyfajta politikai határvonal.
 
A magam részéről nem tudom elképzelni, hogy a demokratikus jogállamot szétverő Fidesszel szemben – akár a Fidesz kétharmados törvényeinek lebontása érdekében – a demokratikus jogállam hívei a demokratikus jogállam esküdt ellenfeleivel fogjanak össze..."
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.