2016. május 23., hétfő

VENEZUELA: EGY NEMZET LASSÚ ÖNGYILKOSSÁGA

DANUBE INSTITUTE BLOG
Szerző: Danube Institute
2016.05.23.


Joel D. Hirst nemzetközi szakértő összefoglalta a Venezuelában uralkodó elkeseredett és visszafordíthatatlan állapotokat, amelyek a lakosság vállára nehezednek, elkerülhetetlenül a bukás felé sodorva egy egész civilizációt. A szerző korábban a nemzetközi ügyek munkatársaként tevékenykedett Washingtonban, kutatott az USA és Bolívia közötti kapcsolatok, valamint Venezuela integrációs mechanizmusainak ügyében. Emellett az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatalát képviselte Ugandában, illetve korábban Venezuelában is.

Hirst szerint a turisták nagyot tévednek, amikor azzal nyugtatják magukat az ókori Rómát vagy Görögországot járva, hogy az élet természetes rendjét reprezentálják a bukás romjai. Nincs mit tenni az ellen, hogy a nyüzsgő, élettel teli és megannyi felbecsülhetetlen értékkel rendelkező társadalmak megállíthatatlanul eltűnjenek és maradandó nyomaikat a por lepje el. A szerző szerint kár azt gondolnunk, hogy „nincs mit tenni”, és ezek a dolgok elkerülhetetlenek, elkerülhetetlen a pusztulásba zuhanás.

A mai példa erre Venezuela, ami lassan és mindenki szeme láttára haldoklik, több mint 15 éve. A legnagyobb probléma az, hogy az ország saját magát hajszolja az öngyilkosságba és ez a folyamat később nem fordulhat át: nem képes talpra állni és felépülni romjaiból.

De vajon mik azok az okok, amelyek elindíthatnak egy ilyen pusztító folyamatot?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.