2016. június 2., csütörtök

A BANKOKAT MENTI A KORMÁNY?

HITELKÁROSULTAK BLOGJA
Szerző: Élet a hitel után
2016.06.02.


Lakásalapokat állít fel a kormány, kérdés, kinek az érdekében

Új ötlettel állt elő a kormány: a rendkívül rossz gazdasági mutatók és a hiteladósok még mindig magas száma miatt lakásalapok felállítását tervezik. A lakásalapokba kerülnének bele a nem teljesítő hitelek. Vagyis mintegy 40-50 ezer hitel kerülhet így az alapokba – kérdés azonban, hogy a bankok, vagy az adósok járnak jobban ezzel. Illetőleg, hogy mi lesz így az Eszközkezelő Program tervezett kibővítésével.

A lakásalapok felállítása lényegében beismerése lehet annak, hogy a nagy „adósmentés” egyáltalán nem sikerült igazán jól. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a világhírű Reuters hírügynökségnek árulta el, hogy új ötlettel hozakodnak elő. Úgynevezett lakásalapok felállítását tervezik.

A hivatalos verzió szerint a kormány újabb húzása javíthatja a bankok mérlegét, ami pedig a hitelintézeteket arra ösztönzi majd, hogy több hitel dobjanak ki a piacra, ami pedig a gazdaságot hozhatja lendületbe. Tény és való, hogy az elmúlt hetekben nyilvánosságra jött adatok szerint rendkívül gyengén teljesít a magyar gazdaság, ami hosszabb távon súlyosan érintheti a lakosságot is. (Az eddigieknél is kevesebb munkahely, kevesebb lehetőség a vállalkozásra, stb.)

A nemzetgazdasági miniszter elmondta azt is, hogy úm. „különleges” lakásalapokat állítanak fel, amibe a bankok átcsoportosíthatják a nem teljesítő hiteleiket. A nem teljesítő háztartási lakáshitelek aránya ugyanis még mindig nagyságrendileg 18 százalék, ami nagyon magas. Magyarán szólva: továbbra is rendkívül sok hiteladós van… Varga Mihály szerint 40-50 ezer háztartási lakáshitel kerülhet a lakásalapokba
...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.