2016. június 14., kedd

A FÜLKEFORRADALOM FELFALJA SAJÁT OLIGARCHÁIT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.14.


Bennfentesek szerint, ha valaki a Fideszben kegyvesztetté válik, akkor nem egyszerűen útilaput kötnek a talpára, hanem kihajítják egy mozgó járműből. Ez utóbbi maffiamódszer, ami nem véletlen. A kormányzópárt működése sajátos ötvözete az egykori szovjet pártvezetés belső hatalmi harcainak és az orosz maffia elintézési módszereinek. Egyre kegyetlenebbül lépnek fel ugyanis azokkal szemben, akik a kívülállók számára rejtélyes okok miatt kegyencekből ellenségek lettek. Így putyinizálódik a magyar közélet, így kerülünk egyre távolabb az európai politikai kultúrától.

Szó sincs arról, hogy könnyeket hullajtanánk Simicska Lajosért, vagy sajnálkoznánk azon, hogy Spéder Zoltán kiesett a kormánypárt kegyeiből. Az ő döntésük volt kiszolgálni egy rendszert, nyilván tisztában voltak a hatalom természetével, így az sem érte váratlanul őket, hogy amikor kínossá vagy feleslegessé váltak a miniszterelnök számára, bevetik ellenük a nehéztüzérséget, harci gépek szórják rájuk a napalmot, és ha még ezután is kitartanak, az egyik bajtársuk lövi őket hátba egy kis plusz juttatásért.

Nem az a probléma, hogy a hatalom kíméletlen eszközökkel takarítja el maga körül a feleslegessé váló oligarchákat, hanem, hogy ezzel a szemünkbe vágja azt, amit eddig is tudtunk: semmi közünk ahhoz, ami ebben az országban történik, túl kicsik, túlságosan tájékozatlanok vagyunk mi ahhoz, hogy bármit is megértsünk a nagyfiúk vetélkedéséből. Tényleg a grundon érezzük magunkat, amikor két erős legény egymásnak feszül, akikről korábban úgy gondoltuk, hogy egy bandába tartoznak. De most azt látjuk, a gyűlölet olyan dolgokra készteti az erősebbet, hogy a másik szemét is képes kinyomni annak érdekében, hogy bebizonyítsa, továbbra is ő a bandavezér. A többi léhűtő meg csak áll körülöttük, nem szólnak egy szót sem, és csak a főnök intésére várnak, mikor eshetnek neki ők is a kegyvesztett bandatagnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.