2016. június 6., hétfő

A VONA-FÉLE CSEL: A JOBBIK MOST VESZÉLYESEBB

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.05.


Vannak olyan átlátszó cselek, amelyeket előre lehet tudni, mégis megeszik a védők. Vona pártjának "cuki kampánya" inkább szánalmas volt és röhögést váltott ki: nem megnyerő, amikor operettnácik gügyögnek és bazsalyognak.

Most azonban Vona olyan átlépős csellel próbálkozik, amely nem a Jobbik szellemi kapacitását tükrözi. Sokan Simicska Lajost sejtik Vona mögött, aki a Jobbikot szemelte ki arra a célra, hogy legyőzze Orbánt. Kétségtelenül ehhez a legjobb stratégiát választotta: Orbánt csak egy másik Orbán győzheti le.

Mi a különbség a cuki-Jobbik és a mostani stratégia között? Az, hogy a cuki-kampány a nácikat akarta vonzóvá tenni, és veszélytelennek láttatni, a mostani stratégia pedig azt akarja elhitetni, hogy a Jobbik nem náci. Vona kiszorítja a nyíltan nácikat a pártból, és csinál egy másik Fideszt. A Fidesz is náci párt, a zsidó világ-összeesküvés ellen harcol, csak nem nyíltan az, és nem a régi nácik eszközeit használja, kivéve a propagandát.

A liberálisok egy része máris elkövette azt a hibát, hogy az "új-Jobbikot" partnernek tekinti, amellyel érdemes együttműködni. Ez abból a halálos tévedésből fakad, amely szerint a kettő közül a régi Jobbik volt a veszélyesebb. Sokan a Fideszt tartották a kisebbik rossznak, nem gondolva arra, hogy a Fidesz szalonképesnek látszó köntősben valósítja meg a Jobbik programját. S azt képes elfogadtatni mind külföldön, mind belföldön. Erre a Jobbik nem lett volna képes. A Jobbiknál a Fidesz rosszabb.

A mostani "új" Jobbik, amit Vona próbál mutatni, sokkal veszélyesebb, mint az eddigi Jobbik, mert a Fidesz módjára lesz képes takarni pártja náci jellegét. Aki az eddigi Jobbikkal szóba állt, amely genetikai hulladéknak nevezte roma embertársait, nyíltan zsidózott, a háttérből fenntartotta a holokauszttagadó antiszemita kuruc.info-t, az kiállította magáról a bizonyítványt, hogy erkölcsi szintje nulla, jelleme nincs, különben pedig gyilkos ideológiák követőinek cinkosa...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.