2016. június 25., szombat

AKI MENNI AKAR, AZ MENJEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.25.


Öngyilkosságot követne el az Európai Unió, ha a kilépésre szavazó Nagy-Britanniát nem tessékelné ki az Európai Unióból olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Merkel terve, miszerint új "társult partnerséget" kellene létrehozni a briteknek, egyenes felhívás másoknak is a kiválásra.
 
Azt nem lehet, hogy az Unió olyan lehetőséget adjon a briteknek, hogy a közös terhektől szabaduljon, de a "társult partnerséggel" az előnyüket továbbra is élvezze. Nem lehet, hogy a "társult partnerség", ami jelenleg nem létezik, vonzóbb legyen, mint a tagság. Világossá kell váljon az országok előtt, hol jobb: kint vagy bent. Az nem lehet, hogy kint is vagyok, bent is vagyok.
 
A szélsőjobboldal euroszkeptikus érvei minden tekintetben hazugok. Sok baja van az EU-nak, nehézkes, korrupt és lassú intézmény, de vitathatatlanok az előnyei minden tekintetben. A létező problémák felnagyítása és kriminalizálása sokkal rosszabb helyzetbe hozza a kilépőket, mint a bent maradókat. Ennek ki kell derülnie.
 
A találgatásokkal szemben a kelet-európai posztkommunista élőskődő országok visegrádi néven illetett laza szövetsége nem fog kilépni, mert az EU valójában még annyira sem korlátozza az "önállóságukat", amennyire kellene, és fejőstehénnek tekintik az Uniót. Ezek az országok a fejlődésük nagy részét az EU-nak köszönhetik. Még diktátori kisvasút is jut belőle.
 
Az EU nem akadályozta meg, legfeljebb fékezte, és körmönfontabb csomagolásra késztette Magyarország fasizálódását, ugyanez a helyzet a lengyel keresztényfasiszta rendszerrel is, amely felett Orbán bábáskodik. Az EU nagyobb szabadságot ad annál is, ami járna, mint amit a tagállamok a csatlakozáskor vállaltak...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.