2016. június 1., szerda

ANGOL-MAGYAR SOKKOK ÁGYTÓL ASZTALIG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Szukics Magda
2016.06.01.


Felirat hozzáadása
Vajon tényleg a sátán műve-e a pacal, vagy a sült bárány mentaszósszal a gasztronómia csúcsa? Lehet-e kelet-európainak öltözni, és az Oasis vagy Pataky Attila ríkat meg jobban? Csupa kérdés, ami felmerült Szukics Magda (aki korábban írt már posztot, amit itt olvashattok) és angol barátja közös életében – azaz ma megint a vegyespárosok közötti kapcsolatok vannak terítéken.
 
„Amikor a blogon olvastam a különböző országból származó párokról és a köztük lévő kulturális különbségekről, azonnal tudtam, hogy meg kell írnom az én történtem is.

Éppen egy maratoni krikettmeccsről értünk haza, és kulturális különbség ide, kulturális különbség oda, én ezt akkor sem fogom soha megérteni. Ha már harminc éve élek ebben az országban sem. Miről szól a játék, miért van oda érte mindenki, miért vagyok itt, és úgy általánosságban MI A FENE TÖRTÉNIK KÖRÜLÖTTEM?

Először is sikerként könyvelem el a megismerkedésünket, mert az angolok köztudott, hogy nem ismerkednek nyilvános helyen. A fiatalok persze még igen, de azért ők is egy-két vodkával, három-négy pinttel megtámogatva érzik elég bátornak magukat, hogy odamenjenek valakihez az üvöltő zenére beszélgetni egy zsúfolt pubban.

Az angolok baráti társaságon keresztül randiznak, vagy online. Teljesen elképzelhetetlen az, hogy a 4-es 6-oson valaki rámosolyog egy lányra, és még aznap este már kéz a kézben sétálnak a Duna parton. És nem csak azért, mert itt se villamos, se Duna part.

Hihetetlen mértéket ölt az online randizás, és ezek a weblapok speed dating-eket (ivás/lerészegedés), összejöveteleket (ivás/lerészegedés), hajóutakat (ivás/lerészegedés), kirándulásokat (ivás/lerészegedés) szerveznek, de ilyenkor látni a rémületet a szemükben, hogy akkor most egy idegenre rá kell nézni? BESZÉLNI KELL VELE?..."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.