2016. június 2., csütörtök

AZ EGYENLŐSÉGTŐL A TÁRSADALMI VENDETTÁIG

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.03.02.


A három nővér nincsen jól. A Szabadságot még mindig túl sok országban vetik el, a Testvériség minnden olyan országban, ahol menekültek, migránsok érkeznek, súlyos nehézségekbe ütközik, de talán a legrosszabb helyzetben az Egyenlőség van.

„A jövedelem és a gazdaság közötti egyenlőtlenség úgy terjed, mint egy ragály és gazdasági, társadalmi, politikai bajokat okoz mindenhol. Globális jelenség, amely érinti mind a nyugati, mind a fejlődő országokat. A gazdagok és a szegények közötti távolság egyre nagyobb és ez azzal a kockázattal jár, hogy külön világok keletkeznek, amelyek nem bíznak egymásban, sőt, gyűlölik egymást” – hívja fel a figyelmet Leopoldo Fabiani olasz közgazdász a L’Espresso című hetilapban.

A politikusok eddig, úgy tűnik, nem fordítottak erre figyelmet. Az egyetlen ember, aki a témát kampánya középpontjába helyezte, az amerikai demokrata Bernie Sander: „A leggazdagabb amerikaiak 0,1%-ánál akkora gazdaság halmozódott fel, amennyi a lakosság 90%-ánál. Igazság ez?” – szögezte a kérdést választóinak, akiknél akkora sikert aratott ezzel, hogy immár Hillary Clinton is követi példáját...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.