2016. június 6., hétfő

AZ EMBERTELENSÉG BÉLYEGE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.05.


Ami a röszkei határon történik, az se nem európai, se nem keresztény, de még emberhez méltónak sem mondható. Ezt a kultúrát nem kell védeni se bevándorlóktól, se menekültektől.
 
A határhoz érkező menedékkérőknek nem teszik lehetővé, hogy kérelmüket kulturált módon beadhassák. Embertelen körülmények között várakoztatják őket, ahol sem tisztálkodni, sem kulturáltan étkezni, sem WC-t használni nem lehet. Tisztességes ember egy állattal is különb módon bánik. Itt pedig emberekről, köztük nőkről és gyerekekről van szó. Családokról, akikkel így bánik a családszerető kormány. A muszlimoknak ezt a képet mutatja a "kereszténységről", amely állítólag magasabb kulturális értéket képvisel.
 
Már az első röszkei összecsapásra is azt követően került sor, hogy világossá vált: a menedékkérőket becsapják. Kérelmüket nem vizsgálják ki jogszerűen, rögtönítélő bírósághoz hasonlóan utasítják el, mint valami kegyelmi kérvényeket. Tartalmilag ezek a kérelmek kegyelmi kérvények, ahogy az elutasítás is tartalmilag halálos ítéletet jelent a magyarok részéről: tőlünk megdögölhetsz, ahol akarsz. Már aki nem fullad a Tiszába, mert a hírek szerint a folyóba visszaterelik azokat, akik a Tiszát átúszva próbálnak továbbhaladni.
 
A magyar hatóságok mindent megtesznek azért, hogy emberileg elkviselhetetlen körülményeket teremtsenek, rákényszerítsék azokat, akik menedéket keresnek, hogy törvénytelenséget kövessenek el, mert a törvényes út nem járható. A törvényeket megsértőket pedig bűnözőkké lehet nyilvánítani, és elrettentő példaként mutogatni, hogy ezek ilyenek...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.