2016. június 15., szerda

AZ ÉV VÉGÉIG "LERENDEZIK" A SAJTÓT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.15.


A Népszabadság is Orbán Viktor befolyása és Habony Árpád érdekeltségébe kerülhet, adta hírül a Népszava és annak nyomán több lap. A Népszabadság tulajdonosa Orbánnal tárgyal, ami mindenféle álca nélkül mutatja, hogy kivel kell ebben az országban tárgyalni bármilyen tulajdonról. Volt idő, amikor elképzelhetetlen lett volna, hogy a baloldal emblematikus lapja a jobboldali diktatúra kezébe kerüljön, de ma már ez a hír nem is okoz különösebb feltűnést vagy fájdalmat.

A 168 Óra már arról ír, hogy az Indexre Orbánék számára az optimális vevő a Habony Árpád–Andy Vajna kör volna, de Simicska Lajos is megpróbálja megszerezni a portált. A TV2 esetében láttuk, mekkora sikerre számíthat olyan médiumok esetében, amit Orbán és emberei kiszemeltek maguknak.

Ennél is figyelemre méltóbb a 168 Óra másik információja, hogy "Mészáros Lőrinc és üzleti köre pedig a Spéder-barát Heinrich Pecina-féle MédiaWorks iránt érdeklődik komolyan, e cégé többek között a Népszabadság és a Nemzeti Sport. Az előkészítés már zajlik, feltőkésítették a Mészároshoz köthető Opimus Press Zrt.-t, amely végső vevője lenne a MédiaWorksnek".

Mindebben nem az a fontos, hogy Mészáros gázszerelő már az újságíráshoz ért, hanem az, hogy ahol megjelenik, ott stratégiai területfoglalás zajlik. Ha Mészáros is strómanként a sajtó megszállásában részt vesz, akkor az még csak nem is az oligarchán belüli mozgás, hanem Orbán által irányított vagy rendelt megszállás...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.