2016. június 3., péntek

AZ ÖSSZEOMLÁS SZÉLÉN A HAZAI HULLADÉKSZÁLLÍTÁS?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.03.


A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft., amely 108 település hulladékának elszállítását végzi, felhívta a figyelmet arra, hogy júliusban nem fogják tudni elszállítani a szemetet, mert nincs elég tartalékuk, sőt, ha nem kapnak pénzt, a béreket sem tudják majd kifizetni.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. azonban jelezte, hogy jogszabályi előírások alapján nem fordulhat elő az, hogy a lakossági hulladékot nem szállítják el. Rövidesen így megláthatjuk majd, hogy szeméttel lesz-e tele az ország, vagy sem.

Újabb átgondolatlan államosítás?

2015 decemberében robbant a hír, hogy az állam szeretné teljes mértékben magához vonni a szemétszállítást.  A minisztérium közölte, ők alakítanák ki a közszolgáltatás országos tervét, meghatároznák a minimális színvonalat, koordinációs feladatokat végeznének, és nem utolsó sorban, ők szednék be a díjakat is. Létre is hozták a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Vagyonkezelő Zrt.-t, 500 millió forint jegyzőtőkével, és 4,8 milliárd forint tőketartalékkal.

Az indulást 2016. április elsejére, ironikus módon a bolondok napjára tervezték. Ez nagy feladat volt, hiszen pár hónap maradt mindössze arra, hogy létrehozzák a koordináló szervezetet és a működést rögzítő jogszabályok rendszerét. Két héttel az indulás előtt azonban a kormányrendelet még csak tervezet formájában létezett. Nem volt kész a számlázási rendszer sem, és senki nem hitte volna, hogy a kormány által beharangozott határnapig, két hét alatt sikerül ezeket tökéletesíteni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.