2016. június 9., csütörtök

BOTLADOZVA EGY FELGYORSULT VILÁGBAN

PUPUBLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.09.


A társadalmak élőmunka-igénye csökken és csökkenni is fog, a termelés és a szolgáltatások közötti arány megváltozott, egyre kevesebb emberre lesz szükség a javak előállításárhoz.
Ha benne szeretnénk maradni a világ élvonalában, akkor olyan társadalmat kellene építenünk, mely alkalmassá teszi az egymást követő generációkat, hogy magas szinten tudjanak bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba.
Orbánnal ez nem fog menni, ennek az embernek ugyanis középkori elképzelései vannak a világról, a társadaliomról és ezt akarja rákényszeríteni az országra is.
A félművelt ember kártékonyabb tud lenni, mint a műveletlen, főként, ha hatalmat is ad neki a sors...
Nem tehet ő erről, hiszen ő így szocializálódott, emellett a személyisége is ilyenné fejlődött. Tőle, aki macskát hozott a hóna alatt a parlamentbe, mikor meghallotta, hogy a számítógép mellett egér van, több nemigen várható.
Amit tesz, az viszont mindannyiunk érdekeivel ellentétes, még saját hívei gyermekeivel szemben is merénylet.

Pedig élhetnénk békében, relatív nyugalomban és törhetnénk a fejünket a libaetetés új módszereinek bevezetésén, vagy egy AGIP-libán is, hat combbal, de ehhez tudás kellene és innovációra serkentő gazdasági környezet.
Pofázni könnyű, mondja Moldova, azt fekve is lehet, de egészséges és fejlődő társadalmat építeni nem egyszerű dolog.
Ez a legfőbb ok, mely miatt váltanunk kellene, ez az ország jövőjének kulcsa.
És - sajnos - ezt nem értik azok, akik a fontos kérdések helyett földszintes problémákkal és egymás öldöklésével foglalkoznak.

Vajon rá lehetne erre ébreszteni a választópolgárokat?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.