2016. június 22., szerda

BREXIT HELYETT: MARADJUNK EGYSÉGBEN A SOKSZÍNŰSÉGBEN!

MANDINER BLOG
Szerző: rajcsányi.gellért (ergé)
2016.06.22.


...Akik most magyarként a britek EU-ból való kilépéséért szurkolnak, ne felejtsék el: a Brexit a békét őrző és a konfliktusokat tárgyalásos úton rendező európai politikai közösség meggyengülését, tartós lebénulását, Németország további, jelentős politikai befolyásnövekedését és az európai közösség ellenfeleinek, ellenségeinek megerősödését fogja jelenteni.
 
Ezt akkor is le kell szögezni, ha egyébként kritikusan értékeljük mind az euró jelenlegi rendszerét, Brüsszel teljesen elhibázott menekültpolitikáját, a burjánzó uniós bürokráciát és a további egységesülés utópisztikus vágyálmait.
 
Nem kell az Európai Egyesült Államok hívének lenni ahhoz, hogy támogassuk az eddigi európai közösség megmaradását és a meglévő válsághelyzetek, zsákutcák közös reformját, újratárgyalását. Magyarország oly életbevágó mozgástér-növekedése és annak megőrzése érdekében is szükségünk van Nagy-Britanniára az EU-n belüli és azon kívüli nagyhatalmakkal szemben.
 
A kiegyensúlyozott európai jövő érdekében szükségünk van Európa örök kiegyensúlyozójára, Nagy-Britanniára az Európai Unióban.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.