2016. június 24., péntek

BREXIT: TÖKÉLETES PATTHELYZETBE MANŐVEREZTE MAGÁT LONDON

ÁTLÁTSZÓ - VILÁGTÉRKÉP BLOG
Szerző: siposzoltan
2016.06.24.


A jelenlegi helyzetből visszaút nem igazán van, a kilépés viszont hatalmas károkat okoz majd. A The Guardian szerint a brit történelemben világháborúkhoz hasonlítható fordulópontot jelent.
 
A londoni politikai és pénzügyi elitet – a miniszterelnökséget, a nagyvállalatokat, a gazdasági szakértőket és a külpolitikai establishmentet – hazaküldte a népakarat. És bár egyelőre semmi nem változik, a népszavazás a 20. század két világháborújához hasonló fordulópontot jelent a brit történelemben, melynek politikai, alkotmányjogi, diplomáciai és gazdasági következményei legalább egy évtizedig éreztetik majd hatásukat – értékelte a maradás-párti The Guardian a Brexit súlyát.
 
A népszavazás eredményeire reagálva a tőzsde azonnal beszakadt, a font 30%-ot gyengült az euróhoz képest, ezzel egy időben az EU-ban való maradás mellett kampányoló David Cameron egy – a jelenlevő újságírók szerint síri hangulatú – sajtótájékoztatón bejelentette, hogy ugyan a következő hetek káoszát még levezényeli, azonban hamarosan lemond. A kormány októberig, a konzervatívok országos kongresszusáig hivatalban marad...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.