2016. június 8., szerda

CSIPETNYI TERRROR

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.06.08.


Mikor írtam a címet, majdnem azt pötyögtettem véletlenül: csipetnyi horror. Hiába no, a kollégiumok társalgóiban, vizsgaidőszakok éjjeli videózásaiban szerzett latinos műveltségem néha bejátszik. De ugorjunk a témára.

Ma nem blogos napom van, holnap lenne, de mit tehet a Zember, ha a Rezsim épp tegnap vezette be a nyílt, fegyveres diktatúrát? Naugye. Erről azért van mit írni. Ha nem kellett volna agyonjogászkodnom az elmúlt heteket, hogy szabadlábon maradjak - böriből nem könnyű blogot írni -, írtam volna többször is róla. Mert készült a dolog, és azok, akik készítették, és akik ehhez asszisztáltak, akkora kussban voltak, hogy a légy is szégyellte magát zümmögés közben. Az még érthető, hogy Orbánék, meg a mostanra a Fidesz altestéhez átfazonírozott Jobbik hallgatott róla. Ők akarták átnyomni, csendben, nehogy botrány legyen, mert egy Hitleri Harmadik Birodalmi Törvény elfogadása azért nem problémamentes. Majd látjuk utcán az eredményét, mikor elvisznek bilincsben, mert csúnyát szólunk, az elég reklám lesz. Szóval Ők kussolnak, mert ez az érdekük.

Csakhát úgy tűnik, mindenkinek ez volt az érdeke, aki országos médiához hozzáfér. Bloggerek, független újságírók pötyögtették persze, hogy vigyázat, zajlik a jég, de mi messze nem érünk el annyi embert, mint egy ATV. Vagy épp RTL Klub, HírTV, miegymás, de a demokrata városi legendákban tartja magát egy téveszme, hogy az ATV balos, meg ellenzéki, ezért veszem előre. Vegyük ezt egy pillanatra komolyan - nem az persze, a tulajdonos Hitgyüli az egyházi státuszért cserébe rég eladta magát Orbánnak -, és nézzük. Van-e annál súlyosabb közéleti téma, mint mikor egy rafinált puhaönkény épp átmegy nyílt, fegyveres diktatúrába? Asszem nincs. Hát erről meg épp nem sikerült egy hangot sem szólni a T. Szerkesztőknek. Az ATV mint hírcsatorna súlyosan hallgatott, oké, ma ilyen megértős hajnalom van, a legyet is kikergettem a szobából, nem agyoncsaptam az előbb...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.