2016. június 14., kedd

EZÉRT NE MAGYARÁZD A TELEFONODBAN, HOGY NEM KÉRSZ SZÁMLÁT A ZSOLNAYRÓL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.14.


Ezekről ne maradj le!
 
Folyik a bankárháború: Spéder Canossa-járásba kezd? (Átlátszó)
Nem csak az MNKH mentette ki a pénzét a Quaestorból (444, Átlátszó)
Áramolnak a milliárdok a TV2-höz a kormányzati hirdetésekből (444)
 
Ha van 3 perced:
 
Folyik a bankárháború: Spéder Canossa-járásba kezd?
A Spéder Zoltán érdekeltségei elleni hadjáratot szemlélhetjük az oligarcháknak szánt jelzésként: ne akarjatok túl nagyra nőni. Egy prózaibb elmélet szerint aggályokat vetett fel, hogy a veszteséges FHB Bankot – amiben az állam is tulajdonos – ismételten feltőkésítették volna. A megkerülhetetlen Csányi mindenestre jól jár, ahogy Matolcsy is, aki szerint az MNB sajtóhírek alapján kezdett vizsgálódni az FHB-nál.
(Átlátszó, HVG, HVG,Origo)
 
Nem csak az MNKH mentette ki a pénzét a Quaestorból
Ismert, hogy a csődbe ment Quaestorból utolsó pillanatban mentette ki pénzét a Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház, 3,8 milliárd forintot vettek ki egy nappal azelőtt, hogy az emberek többsége már hiába állt sorba a pénzéért. De nem az állami cég volt az egyetlen, aminek sikerült a pénzmentés. Magánszemélyek is akadtak, akik több száz millió forintot vettek ki a csőd előtt, például egy fontos közhivatalnál dolgozó sofőr.
(444, Átlátszó)
 
Ma jelenik meg utoljára a Metropol
A Simicska érdekeltségébe tartozó Metropol tulajdonosa azt mondja, üzleti alapon döntött, miközben Habony Lokáljából nemrég lett napilap. Az ingyenes terjesztésű Lokálban az egész oldalas MVM-hirdetések után most az MNB alapítványai reklámozzák magukat. A legfrissebb Lokál a Századvég közvélemény-kutatását is bemutatja: a diagrammnál nemcsak a Fidesz előnyét sikerült felnagyítaniuk, még a számokat is elrontották.
(Vastagbőr, NOL, 444)
 
Áramolnak a milliárdok a TV2-höz a kormányzati hirdetésekből
Január óta Vajna tévéjéhez vándorolt listaáron 3,68 milliárd forint, ami reálisan is 1 milliárd felett lehet. Mivel politikai hirdetéssel csak kampányidőszakban lehetne bombázni a közönséget, társadalmi célú hirdetésként szerepeltek a kvótaellenes kampányok. A kormány így közpénzen hirdetheti magát, a pénz a haveroknál landolhat, egy olyan csatornánál, amit nem mellesleg közpénzből származó hitelből vásároltak.
(444)
 
Számla nélkül akartak Zsolnay termékeket a tulajdonosra hivatkozva
Ma jelent meg a sajtóban egy telefonbeszélgetés, amin a Zsolnay manufaktúra egyik vezetője beszél arról, hogy ő nem segíthet számla nélkül kijuttatni a gyárból termékeket, az csak a többségi tulajdonosnak sikerülhetne, hiszen őt nem ellenőrzik. Az említett tulajdonos irodájának ablakára egyébként éppen mára virradóra lőttek rá. A NAV már egy ideje vizsgálódik.
(HVG, Pécs Ma, MNO)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.