2016. június 1., szerda

FERENC PÁPA VÁLASZOL

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.06.01.


A Vatikán könyvben gyűjtötte össze Ferenc pápa minden megnyilatkozását azzal a szándékkal, hogy „elkerülhetők legyenek a manipulációk és félreértések”.

„Veszélyesebb, mint Ferenc egy sajtókonferencián”. Ez egyike a katolikus egyházfővel kapcsolatos mondásoknak. Arról, amit mond, elhangzanak dícséretek, félremagyarázások, rosszindulatú kommentárok is. Ilyen például, hogy Ferenc antipápa, antikatolikus, sőt, egyes ellenségei már „Antikrisztusnak” is nevezték. Kétségtelen, hogy Ferenc alig több mint két éves pápasága alatt több olyan, a római egyház hagyományait felborítani látszó kijelentést tett, mint az elmúlt száz évbeli elődei összesen és amelyekből a világon mindenütt „címlapsztori” lett.

Gianni Maria Vian, a L’Osservatore Romano, a Szentszék hivatalos napilapjának igazgatója úgy vélekedik, hogy Ferenc pápa az az egyházfő, aki a legtöbbet beszél újságírók előtt és újságírókkal, ráadásul minden kérdésre válaszol. Bevallota, hogy amikor megtudták, hogy a konklávé őt választotta meg XVI. Benedek utódának, aki sok nyelven beszélt és ragyogóan állta a sarat a sajtó előtt, ő és a vatikáni szóvivő is elszomorodtak. Ferencről ugyanis úgy tudták, hogy utálja az interjúkat, a sajtókonferenciákat, nyelveket sem tud, mindig komoly, ritkán mosolyog. Alaposan félreismerték. „Nyugtalanságunk azonnal eltűnt, amikor áldásosztásra megjelent a pápai erkélyen. Meghódított mindenkit” – mondta...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.