2016. június 25., szombat

GONDOLATOK A BRIT KILÉPÉSRŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Franky
2016.06.25.


Ezen is túl vagyunk, a brit nép döntött, és külön utakat kíván járni. Azt, hogy jobb lesz így vagy nem, illetve kinek lesz jobb és kinek nem, szerintem nincs élő ember, aki most meg tudná mondani.

A döntés mindössze annyi, hogy az ország nem kíván az Európai Unió tagja lenni, de, hogy milyen kapcsolatokat kíván ápolni a közösséggel vagy az egyes tagállamokkal, az a most következő tárgyalások eredményétől függ majd. Bár mindkét oldal próbálta elhitetni a kampányban, hogy ez lesz, meg az lesz ha, a valóság szerintem nem fekete vagy fehér és nem is lesz az.
 
Mi vezetett idáig?
 
Most mindenki tudni véli, hogy miért döntött a britek többsége úgy, ahogy, sokan idegengyűlöletet és nacionalizmust látnak, és a bevándorlást látják a fő kiváltó oknak, ezek azonban csak rész igazságok, még ha meghatározó részei is a döntésnek.
 
Én rengeteg angol kollégával beszélgettem a dologról, így az ő elmondásaik érzéseik alapján alkotok képet. Tudni kell, hogy az angol nacionalizmust, angolságot szándékosan és erőszakosan elnyomják már egy ideje, ami érthető frusztrációt vált ki sokakból.
 
Ha angol lennék, akkor engem is zavarna, hogy egy kérdőíven például, lehet valaki Welsh, Scottish vagy Irish, de English nem, csak British. Ezek az emberek most úgy érezték, végre lehetőségük van kinyilvánítani angolságukat.
 
Aztán vannak, akik valóban a korlátok nélküli bevándorlástól tartanak, illetve abból van elegük, hogy nincs lehetőség kigyomlálni azokat, akik nem a tisztességes megélhetés miatt jönnek ide..."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.