2016. június 18., szombat

HA KÓSA LAJOS AZ EGYETLEN, AKI FOGLALKOZIK A TANÁRTÜNTETÉSEKKEL, AKKOR NAGYON NAGY A BAJ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.06.17.


Jó, tudom én, hogy EB van, meg fociláz, és hogy ennek a kormánynak bizonyos tagjai csapot-papot hátrahagyva igyekeztek Franciaországba, hogy mulassanak. Orbán Viktort jelenleg Semjén Zsolt helyettesíti (ami már önmagában elég ijesztő gondolat), Balog Zoltán a lelátón feszeng, amikor Csányi Sándor nem akar vele kezet fogni (ez legalább kicsit vicces), és még Lázár János is csak azért nem odakint nézi a meccseket, mert bevallása szerint jobban szereti, ha a gyerekei kommentálják azokat.
 
Na de mégis: mi folyik itt?
 
Kevesebb mint egy hete, múlt szombaton országszerte több helyen, de legláthatóbban a fővárosban utcára vonultak az emberek, esőben áztak rommá, hogy elégedetlenségüknek újfent, sokadszorra is hangot adjanak. A budapesti tüntetésen megszólíttattak ám a kormány tagjai, azok is, akik most odakint, Franciaországban szórakoznak. Egyest kaptak, megbuktak, mert olyan rossz oktatáspolitikát erőszakoltak rá a társadalomra, amely ellen már csak ilyen módszerekkel lehet fellépni.
 
És ami a legszebb az egészben: abban az időben, amikor a tüntetéseket tartották, Albánia csapott össze Svájccal. Komolyan, nem volt a kormányban senki, aki eme történelmi meccs közben észrevette volna, hogy itt valami történik?
 
Ja, de. Kósa Lajos. Hurrá.
 
A Fidesz frakcióvezetője volt az egyetlen, aki egyáltalán szóra méltatta a tüntetéseket. Nyilván nincs ebben sem köszönet, de már önmagában az a gőg, az az arcpirító pökhendiség, amellyel minden más, választott vezetője az országnak semmibe veszi a tanárokat, elegendő ok lenne a további tiltakozásra. Szerencsére a már jól megszokott módon Kósa még egy kicsit rontott a helyzeten...
 

2 megjegyzés:

  1. ...A múlt heti tüntetésen már nem a Klik volt a szitokszó, hanem a kormányt „buktatták” a sok elégtelennel. Pár hónapja még a szervezők sem erre gondoltak. A rezsim értetlen és részvétlen pökhendisége, erőfitogtatása sodorta őket idáig. A megkeseredett és türelmetlen ellenzéki közvélemény egy része így is tehetetlenséggel és megalkuvással vádolja őket: miért van még Orbán a helyén? Miért nem rohamozzák meg az óvónők és tanárok a hatalom bástyáit? Mi az, hogy nincs még forradalom, általános sztrájk? Külön szép, ha a maguk semmit nem kockáztatók fitymálják az állam kiszolgáltatott alkalmazottainak, a fegyelemre és engedelmességre tanított és tanító pedagógusoknak a bátorságát, akik az eddigi leghosszabb ellenálló mozgalmat tartják életben...

    Antigoné esernyővel

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.