2016. június 1., szerda

ILYEN, AMIKOR SIMICSKA LAJOS KIPAKOLJA A SZÉFET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.05.31.


Ezekről ne maradj le!
 
Megint milliárdokat vett ki cégéből a Orbán kedvenc felcsúti polgármestere (Átlátszó)
Százmilliókat hozott Orbán vejének az új cége (
Direkt36)
Ilyen, amikor Simicska Lajos kipakolja a széfet (
NOL)

Ha van 3 perced:
 
Megint milliárdokat vett ki cégéből a Orbán kedvenc felcsúti polgármestere 
Mészáros Lőrinc cége megduplázta a 2014-es árbevételét, a nyereségével együtt. 2015-ben a 20,7 milliárdos bevétel 3,7 milliárdos profitot eredményezett, amit Mészáros majdnem teljes egészében ki is vett. Ugyancsak jó hír a felcsúti polgármeternek és családjának, hogy az övék maradt a föld, ami a Four Seasons kávézójában – ugye elhíresült módon -“egyáltalán” nem került szóba az államtitkárral. (Átlátszó, Népszabadság)
 
Százmilliókat hozott Orbán vejének az új cége
 
A miniszterelnök veje nagyjából egy évvel ezelőtt adta el a hírhedté vált Elios Zrt-ben meglévő részesedését. Nemsokkal előtte viszont megvett egy másik, HCS Experts nevű céget, aminek az elmúlt két évben elkönyvelt eredményeiből 420 millió osztalékot vehetett fel. A Tiborczhoz köthető cégcsoport 222 millió forintért vette meg a turai kastélyt és az azzal szemközti, szintén műemlékvédelem alatt álló magtárat. (Direkt36, 444)
 
Ilyen, amikor Simicska Lajos kipakolja a széfet 
Jelentősen visszaestek a Simicska-cégbirodalom bevételei. A médiaiparban, a műsorgyártásban és a reklámiparban érdekelt vállalkozások egyaránt sokkal gyengébb bevételi számokat produkáltak, mint korábban. Az egykor kormánykedvenc oligarcha, Simicska Lajos erre reagálva óriási osztalékokat vett ki vállalkozásaiból, akár a tartalék is csökkentve. (NOL)
 
Leleplezte magát a magyar vállalati adóparadicsom gigantikus haszonélvezője
 
Az amerikai General Electric óriásvállalatnak úgy megtetszettek az itteni vállalati adózás feltételei, hogy a magyar GDP 10 százalékának megfelelő (4 ezer milliárd forint) adózás előtti bevételt könyveltek el a magyarországi részlegnél. (444)
 
Milliárdokkal kezdett el tőzsdézni az egyik jegybanki alapítvány
 
Az MNB Pallas Athéné alapítványai FERIDA néven létrehoztak egy pénzügyi befektetéssel foglalkozó céget, ami május közepéig egy körülbelül 8,5 milliárd forintos tőzsdei portfóliót hozott össze. Például egymillió dollárért vettek az elektromos autókat gyártó Tesla Motors részvényeiből és 500 ezer dollárral beszálltak a Netflixbe. (Magyar Narancs)
 
Tizenkét grafikon Magyarország EU-támogatásainak politikai befolyásoltságáról
 
Az Európai Unió kohéziós alapjából származó támogatások szétosztásakor az a cél, hogy a pénzt az adott régió felzárkóztatására, munkahelyteremtésre vagy az infrastruktúra fejlesztésére költsék. Nem pedig az, hogy helyi pártpolitikai célokat szolgáljon – ahogy azt az elmúlt kilenc év támogatásainak elosztásáról készült grafikonok mutatják. (Átlátszó)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.