2016. június 15., szerda

KILÁTÓTERASZ

V. NASZÁLYI MÁRTA BLOGJA
Szerző: elendem
2016.06.15.


A Párbeszéd Magyarországért szerint a budapesti panoráma mindenkié, ezért teljes mértékben ingyenessé tennénk a Halászbástyát. Kerületi képviselőként évek óta tiltakozom a felső terasz belépődíja ellen, és a következő testületi ülésen javasolni fogom a díjszedés megszüntetését.

A felnőtteknek 800,-, gyermekeknek 400,- Ft nem tűnik soknak, de egy család már meggondolja, hogy rászán-e ennyit, és így a kevésbé tehetősek kizáródnak az élményből. Mivel a kilátóterasz a kilátás lehetőségén túl semmiféle szolgáltatást nem nyújt, ezért a belépődíj valójában sarc, a pénzesnek gondolt turisták lehúzása. Hiába hivatkozik a kerületi önkormányzat arra, hogy felújította a műemléket, mivel a tulajdonában álló épületek karbantartása akkor is a feladata, ha egyetlen turista sem megy fel.
 
A fizetős kilátóterasz nagyon pontosan megmutatja, hogy nincs valódi koncepció a Vár működtetésére. Miközben a kerület gazdasági programja kizárólag az idegenforgalomra alapoz, aközben nem nyújt megfelelő szolgáltatásokat se az ideérkezőknek, se az utazásszervező cégeknek – szóval ezt az egyet is rosszul csinálja. Ma már kevés az, hogy van valami szép, érdekes, történelmi épületegyüttesünk, amit nézni lehet, mert a turisták igényei sokfélék. Éppen ezért kell, hogy legyen válaszunk a tudatos és az esetleges, a rövid és hosszú időt itt töltő, a kultúrát kereső és a kikapcsolódni vágyó idelátogatók igényeire is, illetve átgondoltan és ügyesen kell felkelteni az igényeket mindarra, amit nyújtani tudunk. Nem csak külföldi turisták látogatják a Várat, határon túli vagy itthon élő magyar látogatók is szép számmal jönnek, a külföldiek sem mind gazdagok, és a gazdagok sem szeretik, ha lehúzzák őket...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.