2016. június 28., kedd

KORRUPCIÓINFÓ: AZÉRT SZÜNTETIK MEG AZ EGYIK LEGKORRUPTABB HÁTTÉRINTÉZMÉNYT, HOGY ELTÜNTESSÉK A NYOMOKAT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2016.06.27.


Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szóvivője szerint a korrupciós botrányokkal kísért Türr István Kutató és Képző Központot azért is szünteti meg a kormány, hogy ne lehessen könnyen felelősségre vonni az illetékeseit. Hadházy két összefüggő uniós projekten keresztül mutatott rá a leghatékonyabb közpénz-eltüntető technikákra. Az Átlátszó összeszedte a megszűnésre ítélt háttérintézmény legnagyobb botrányait.

A hetente tartott korrupcióinfón Hadházy Ákos olyan korrupciós esteket mutat be, melyek a közpénzeket elherdálásának rendszerszintűségére mutatnak rá.

Kapcsolódó cikkeink a Korrupcióinfóról
Részt vettek-e kormánytagok a Háda munkahelyteremtő trükkje körüli ügyeskedésben?

260 milliós NHB-hitel és 16 éve történt brókergyilkosság a bicskei lyukas telek körüli céghálóban

Hadházy: 558 millió forint EU-s pénz ment el, 59 darab földbe ásott lyuk látszik belőle

A legutóbbi sajtótájékoztatójánn a Türr István Kutató és Képző Központ (TKKI) által lebonyolított az “Aktívan a tudásért” és az Aktívan a munkáért programok kapcsán tapasztalható visszásságokról számolt be a politikus.

Az összességében közel 12 milliárd forint EU-s támogatásból megvalósuló, 22 ezer embert elérő két program arra volt hivatott, hogy hátrányos helyzetű embereknek segítsen a munkaerőpiacra való bejutásban. A két programban fejenként több, mint fél millió forint EU-s pénz ment el a hátrányos helyzetűek egy-két hónapos képzésére.

A gyakorlatban a legtöbb esetben a közmunkások téli oktatása folyt ezekben a projektekben. Az alapvető viselkedési normákat is bemutató tananyagról az
Origo írt összeállítást, az oktatásban résztvevőkről a Népszabadság készített riportot két éve...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.