2016. június 29., szerda

KORTÁRS MAGYAR FASIZMUS

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.06.29.


...Körülbelül száz tüntető lehetett, közülük néhányan a Közlekedési Múzeum épületéhez láncolták magukat, mások pedig a felhúzott kordont távolították el.
 
A Városliget Zrt. nevű vállalat – amelyet a magyar állam a Városliget fejlesztésével bízott meg – egy rejtélyes biztonsági cég verőlegény, illetve neonáci kinézetű őreit bízta meg a terület védésével. Én is megkérdeztem az egyik agyontetovált verőlegényre emlékeztető férfitől, hogy miért nincsen feltüntetve a neve, illetve névkitűzője? A válasz: ellopták táskáját és abban volt benne a kitűzője. Ugyanezt a választ adta a többi biztonsági ember is. Amikor többen kérték, hogy a névtelen őrök árulják el nevüket, a tüntetők és a média kérését megtagadták.
 
Amikor a mellettem álló egyik tüntető szóvá tette a névkitűző hiányát, a Városliget Zrt. által felbérelt egyik skinhead ezt válaszolta: “inkább menjél vissza dolgozni, te rohadt cigány!” A Városliget Zrt. egy másik verőlegénye pedig odament az egyik tüntetőhöz és úgy meglökte, hogy leesett biciklijéről.
 
A fővárosi rendőrök először meglehetősen tanácstalannak tűntek, aztán végül nem csak, hogy közbe léptek, de a névtelen verőlegény kinézetű rasszistákkal konzultáltak. Lényegében erősen úgy festett, hogy tőlük kaptak a magyar rendőrök utasításaikat.
 
Jó néhány rendőrnél érzékelhető volt, hogy ez a helyzet már számukra is kellemetlen. Az egyik rendőr olyan halkan kérte a tüntetőket, hogy távozzanak a múzeum területéről, hogy azt csak úgy tudtam hallani, hogy kevesebb mint félméter távolságra álltam tőle.  Hiszen milyen ország az, ahol névtelen, agyontetovált, agresszív és uszító skinheadeket, huligánokat és verőlegényeket alkalmaz egy kiemelt fontosságú állami megrendelést teljesítő vállalat és amellyel az állam erőszakszervezete kénytelen együttműködni?
 
Olvasóinknak déjà vu érzése lehet, hiszen nem először fordul elő ilyen. Sokan tegnap azt feltételezték, hogy a múzeum előtti verőlegények ugyanahhoz a csoporthoz tartoznak, akik fizikailag elállták a Nemzeti Választási Iroda épületét és megakadályozták februárban, hogy egy ellenzéki politikus leadhassa petícióját. Az NVI hivatalnokai, az adófizetők pénzén élő közszolgák pedig némán figyelték az épületből, ahogyan feketébe öltözött, fenyegető emberek átvették a hivatal körül a hatalmat és ők döntötték, hogy ki juthat be az objektumba...
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.