2016. június 16., csütörtök

KÖZMUNKÁSKÉNT FIZETETT HOLDUDVAR, HIÁNYZÓ ELSZÁMOLÁSOK ÉS ÁTLÁTHATATLAN PÉNZÜGYEK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerzők: Becker András - Móricz Csaba
2016.6.16.


A Benefícium által felvásárolt ingatlanok többsége szemetes, gazos, ahol viszont dolgoznak az önkormányzat közmunkásai, ott az elszámolásokkal van baj: ilyenek ugyanis egyáltalán nincsenek. Viszont közmunkásként fizetik az Orosz-féle politikai szervezet aktivistáit, és a polgármester a település egyéb erőforrásait is rendszeresen használja politikai projektjeihez. A képviselőtestület által el nem fogadott 2015-ös zárszámadásban mindenesetre 74 millió forint elköltését annyival intézné el a polgármester, hogy dologi és folyó kiadások.

Mintegy ötven ingatlant vásárolt fel a polgármester által irányított Benefícium Szeretetszolgálat Érpatakon –
állítottuk előző cikkünkben.
Több tucat érpataki ingatlant szerzett meg az Orosz Mihály Zoltán által vezetett “jótékonysági szervezet”

Cikksorozatunk első részében az Orosz Mihály Zoltán polgármester körül szervezeti és személyi hálózatot mutattuk be, és az egyesületet, amely közel ötven ingatlant vásárolt fel Érpatakon.

Az egykor elhanyagolt, lepusztult ingatlanokon ma mezőgazdasági termelés folyik, egyrészt – vágott vissza Orosz Mihály Zoltán a múlt heti, a Parlament előtt tartott
sajtóeseményen -, másrészt csak így biztosítható, hogy az állam ne sajátíthassa ki a munkához szükséges ingatlanvagyont.

A mezőgazdasági hasznosítás bizonyítékaként fényképeket is mutogatott, igaz, ezek egy része pont nem benefíciumos, hanem önkormányzati telkeket ábrázolt. Ettől függetlenül valóban működik kertészet néhány megvásárolt telken, csak éppen a leglátványosabb elem, a Parlament előtt mutogatott fóliás termesztés nem ott, hanem önkormányzati telken zajlik.
Érpataki hazugságbomba: amit az átlátszós patkánymédia elhallgatott!

Orosz Mihály Zoltán minapi cikkünk kapcsán tartott sajtótájékoztatója nem hagyományos sajtótájékoztató volt, hanem „performance” – így aztán a kérdésekre adott tényszerű válaszok helyett is leginkább az Orosztól évek óta hallott patronok durrogtak...
 

1 megjegyzés:

  1. MIÉRT VÁLASZTJÁK MEG immár x-edszer az érpatakiak EZT az embert ?????

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.