2016. június 28., kedd

LIGETVÉDŐK MÁSZTAK FEL A LEBONTÁSRA ÍTÉLT KÖZLEKEDÉSI MÚZEUMRA (ÉLŐ)

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.06.28.


Ma délelőtt a Ligetvédők folyatták a Közlekedési Múzeum védelmére felállított élőláncukat. Az egyik aktivistának sikerült átjutni az épület köré felállított kordonon és felmásznia az épületre. A rendőrség és a kordont tegnap hajnalban felállító biztonságiak már a helyszínre érkeztek. A Ligetvédők mindenkit várnak, aki segítene a Városliget védelmében! (Cikkünk folyamatosan frissül!)
 
A Ligetvédők annak a Közlekedési Múzeumnak az épületét védik, amelyet a Városliget projekt keretén belül lebontásra ítéltek, ám azt az illetékesek is bevallották, hogy nincsenek még terveik arra nézve, hogy mi kerülne a helyére. Az aktivisták ellenállását tegnap a Nemzeti Választási Irodából is ismert verőlegények próbálták megakadályozni úgy, hogy kordonokat állítottak fel az épület köré.
 
Ma reggel szintén felállt az élőlánc, amelyet a rendőrség megpróbált felszámolni. Ám 11 óra tájban a Ligetvédők egyik tagja átjutott a kordonon és felmászott az épületre. Tettét üdvrivalgás fogadta, majd társai ledöntötték a kordont és szintén megmászták az épületet. 
 
Újra visszaérkeztek a biztonságiak, akik megpróbálják visszaállítani a kordonokat, de az épületet még nem kerítették körbe. Nagyon feszült a hangulat, kiabálás alakult ki a munkások és a ligetvédők között...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.