2016. június 3., péntek

MAGYARÁZOM A GAZDASÁGOM

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwrt66
2016.06.02.


Magyarázom a gazdaságom

Mindenekelőtt Frőhlich tanár úr mélyen tisztelteti a papát és arra kéri, hogy nézze át ezeket a pompás gazdasági mutatókat. Kérlek, kedves Bauer, mondta, mindenképpen közöld vele, hogy ezek még nem a végleges adatok. Sajnos a számításokba több helyen is hiba csúszott, amit természetesen korrigálni fognak, de ezeken itt már nem tudnak változtatni, mivel az rögtön világgazdasági válságot okozna. Ezért elnézést is kért tőlem és megköszönte a türelmemet.

Talán még emlékszik arra a papa, hogy a hitelminősítők egy kínos félreértés miatt 2011-ben bóvliba, azaz befektetésre nem ajánlott kategóriába soroltak minket. Ez a döntésük természetesen miden alapot nélkülözött és rendkívül méltánytalan volt. Valamit összekevertek a táblázataikban és nagyon kínos lett volna számunkra, ha kiderül az, hogy kiváló gazdasági teljesítményünk alapján az AAA kategóriába, azaz a legjobb minősítésbe kellett volna tenniük minket. Természetesen megígérték nekem, hogy amint csak lehetőségük lesz rá, azonnal kijavítják a kínos tévedésüket.

Kedves Bauer, közölték zavartan, elnézését kérjük, és természetesen megértjük a jogos felháborodását, de sajnos csak fokozatosan tudjuk önöket visszaminősíteni. Most, 2016-ban végre mód adódott arra, hogy kiküszöböljék a hibájukat, így rögtön át is soroltak minket BBB-be. Igen, jól látja, jelenleg Mexikó és Namíbia is ilyen minősítéssel rendelkezik, de ezért nem kell felidegesítenie magát a papának, mert mi valójában a legfelsőbb kategóriába tartozunk. A hitelminősítők azonban azt mondták erre, Bauer, ha hirtelen ilyen nagyot ugranánk, akkor a többi ország nagyon megsértődne. Megértheti, hogy ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni. Gondoljon csak bele, mit szólna mindehhez Törökország...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.