2016. június 15., szerda

MANNYBEMENETEL

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.06.15.


...Elképesztő volt a magyar csapat öröme, ami érthető is olyan szempontból, hogy ők igazi sportemberek lévén minden ilyen kiharcolt siker egyfajta pozitív visszacsatolást jelenthet számukra. Igen, volt értelme annak, hogy oly sokat edzettünk, volt értelme annak, hogy hallgattunk a Mester szavaira, mert íme, most itt a siker. Egy másodpercig sem akarom kétségbe vonni azt, hogy a magyar válogatott igenis megérdemelte ezt a sikert, mert mögötte tényleges munka volt és csupán az a szellem hajtotta őket, ami minden igazi sportolóban benne van: a győzni akarás. Ugyanígy nem akarom elvenni tőlük azt a lehetőséget sem, hogy majd az egész ország a vállára emelje őket akár egyenként is, akár pedig mint egy egész csapatot. Ők tisztességgel megszenvedtek a győzelemért, és őszinte célt szolgáltak és ha netán fordítva sült volna el a dolog, tehát veszítettek volna, akkor is dicséret illetné őket. Hasonlóképpen nem akarom kisebbíteni sem a szövetségi kapitány, sem segítőinek az érdemeit, mert ők is tiszta szívvel dolgoztak azon, hogy egy külföldi ország sportolói felzárkózhassanak az európai élvonalhoz. De akárhogyan is nézem a dolgot, ők csupán eszközei voltak Orbán Viktor piszkos politikai manipulációjához.
 
Merthogy a kormányfő jó szokáshoz híven ezt a sikert is a saját számlájára fogja írni. Hiszen a továbbiakban a médiakampány még inkább nagyobb gőzerővel fog folyni, és bárhogyan is végződik most már az EB számunkra, a csapat meccseit és külön a gólokat legalább százmilliószor le fogják játszani és még jó ideig a csapból is az fog folyni, hogy milyen dicsőséges csapata van hazánknak és a mi aranylábú fiainkat az egész országban isteníteni fogják. Ezt, mint korábban jeleztem, egyiktől sem fogom irigyelni. De ebben az őrült csinnadrattában azért ott folyton kisejlik az, hogy a csapat sikerét a Kedves Vezetőnknek köszönhetjük, mert bölcs előrelátással német származású trénert hozott ide, és minden anyagi segítséget megadott ahhoz, hogy a csapat sikerrel szerepelhessen. Ilyen bölcs és előrelátó Vezérünk nélkül bizony semmi sem sikerülhetett volna.
 
A nagy ünneplés alatt pedig az igazán nagy, vagyis az egész politikai rendszert befolyásoló gondok mély álomba szenderülnek. Miért is bántanánk őket, hiszen az úszóink korábbi sikerei után íme itt a magyar focisták újabb győzelme. Hát itt minden rendben megy, kinek lehetne egyáltalán bármi problémája is, hiszen a gazdaság szárnyal, az ország dinamikusan épül, az emberek elégedettek és a focistáink pedig győzedelmeskedtek a „sógorok” felett. Itt minden nagyon szép, itt mindennel meg lehetnek elégedve.
 
Pont itt az ideje a Kedves Vezetőnk mennybemenetelének.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.