2016. június 12., vasárnap

MEGBUKTATTÁK ORBÁNT, MEGBUKOTT NÉMETH "REZSICOWBOY" SZILÁRD IS

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.12.


A Tanítanék mozgalom tanévzáró tüntetését elnézve nem irigyeltük a fideszeseket. Egyrészt rendesen kiosztották őket, de ehhez már hozzászokhattak. Azért viszont aggódhatnak, mert összetartó, elszánt közösség formálódik velük szemben.

„Te vagy a farok, János!" – kiabálta Törley Katalin a Tanítanék mozgalom szóvivője a több ezer fős tömegnek a tanévzáró tüntetésen. A tüntetőkben ekkor érezhetően átszakadt valami és két fokozattal hangosabban tapsoltak, kiáltoztak és röhögtek, mint addig. Mintha mindig is arra vártak volna, hogy jöjjön valaki, aki nem finomkodik, csak egyszerűen belevágja a kormány – most épp Lázár János – arcába, hogy „Farok vagy!" Ott tartunk, hogy ezt egy gimnáziumi tanárnőnek kellett megtennie.

A Március 15. térről az Erzsébet-hídon át a Várkert Bazárig vonuló tömeg útközben még
kedélyes volt, annak ellenére, hogy a Tanítanék emblematikus figurája, Pukli István arról beszélt, hogy míg ők itt vannak, addig Orbánék VIP-páholyokból nézik a foci Eb-t. Az olyan rigmusoktól, mint „Bezár a bazár!" vagy „Orbán Viktor, egyes alá!" pedig a legrosszabb emlékű ellenzéki tüntetések juthattak bárki eszébe, ahol nem volt más, csak unalom és „Orbán takarodj!" A tanévzáró tüntetés mégis sokkal több lett ennél:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.