2016. június 14., kedd

MEGSZÓLALT A HORTOBÁGYI SZÜRKEMARHA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző:Amerikai Népszava
2016.06.14.


„Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?!” (Kósa Lajos)

Miközben az egész világ részvétét fejezi ki azokkal az áldozatokkal szemben, akik ellen a Fidesz uszít, a NER vezető erejét képviselő Kósa Lajos frakcióvezetőnek sikerült ezt az alkalmat is rasszizmusra és gyűlöletkeltésre használni. 

Kósa agyában a kilenc lyuk egyikén kihullott, hogy Amerika multikulturális társadalom, az indiánokat leszámítva mindenki bevándorló. Mindenki egyformán amerikai. Az európai bevándorló nem értékesebb, nem felsőbbrendű, mint a világ bármely részéről bevándorolt amerikai. Voltak neki elvtársai itt is, de őket legyőzték az északiak, és még a rabszolgáikat is felszabadították. A vallások között sincs hierarchia.

Ezért nem úgy van, ahogy a hortobágyi szürke marha elképzeli, hogy Amerikában vannak a fehér keresztény őslakosok, közéjük betolakodtak más kultúrájú bevándorlók, hanem mindenki egyformán bevándorló. Nem úgy van, ahogy ő mondja, hogy "azok az esetek a legveszélyesebbek, amikor teljesen másik civilizációból érkezik valaki, már ugyan itt születik, de egész egyszerűen nem tud alkalmazkodni, sőt nem is akarja, nem tudja elfogadni azokat a demokratikus vívmányokat vagy azokat az eredményeket, amiket az amerikai és az európai civilizáció magának tud." 

A magyar ún. demokráciába egyelőre felcsúti gázszerelőkön kívül a nem afgánok sem tudnak beilleszkedni. Kósa úgy képzeli az afgán amerikait, ahogy saját kerítésüknél ülve látja őket, vagy a dróthalók között, amikor élelmet hajigálnak közéjük. Nagyjából egy ember és állat közötti lényt képzel, aki képtelen beilleszkedni Kósa Lajos kultúrájába. Szó se róla, abba nem könnyű. Kósa nagyot nézne, ha amerikai afgánokkal találkozna, és nem értené, hogy járhatnak ilyen jó ruhákban, és miért mehetnek be ugyanazokba a házakba. Azért, mert az afgán úr a vezérigazgató...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.