2016. június 23., csütörtök

MENNI, VAGY MARADNI - A BRITEK ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Emma
2016.06.23.


Nehéz lenne ma másról, mint a britek uniós népszavazásáról posztolni, szóval jöjjön egy, a témába vágó poszt, amit Angliából Emma küldött be, aki megpróbált kiemelni pár szempontot ebből a hatalmas témából. Szerinte bármi lesz is az uniós tagságról szóló népszavazás végeredménye, a következményeket ma még aligha látja bárki is.

„Hetek óta tart a vita (amiről itt olvashatsz rengeteg cikket), június 23.-án dönt Nagy-Britannia hogyan tovább. Mi a jobb Angliának, az EU-ból menni vagy maradni?

Körülbelül február óta figyelem nagyobb lelkesedéssel merre is tartanak Angliában a dolgok, ha már egyszer itt élünk. Világosan emlékszem a pillanatra, amikor David Cameron Budapesten járt és Orbán Viktorral tárgyalt arról, hogy milyen szigorításokat vezetne be az EU-ból érkező munkaerőnek: a child benefit-et (családi pótlék), tax creditet (adókedvezmény), stb. csak azok a családok vehetnék igénybe, akik legalább 4 éve itt élnek, aki kijön és 6 hónap után sem talál munkát, azokat hazaküldené.

Mindezeket a változásokat azért akarta bevezetni, mert 1. már a tavalyi választásokon megígérte a választóinak, hogy ezen szándékában áll változtatni, 2. biztos akart lenni benne, hogy a közelgő népszavazáson megerősíti az EU-n belül maradás szándékát.

Ezzel azonban kiengedte a szellemet a palackból, és szerintem álmában sem gondolta, hogy a menni akarók ilyen kiegyensúlyozott harcra lesznek képesek, hiszen jelenleg nehéz megmondani, hogyan fognak dönteni. Egy biztos, egyelőre fej fej mellett haladnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.