2016. június 14., kedd

MILLIÁRDOS KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁST LEPLEZETT LE, AZTÁN SITTRE KERÜLT A STRÓMAN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.06.14.


Köpött a hatóságoknak, ezért bosszút álltak rajta. Ez a meggyőződése K. Attilának, akit miután milliárdos kárt okozó járulékcsaló bandáról osztott meg információkat a rendőrséggel, elítéltek sikkasztás miatt. A férfi úgy véli, hogy emögött az a vagyonvédelemmel és takarítással foglalkozó milliárdos vállalkozás állhat, amelynek alvállalkozóit felnyomta a hatóságoknál. Az érintett céggel, a T.O.M Controll 2001 Zrt-vel szemben most is költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

„Egy olyan bűnözői csoportnak dolgoztam, akik több éve, számlákat gyártanak, emellett nem fizetik a dolgozók után a járulékokat. Jelenleg 1 700 fő az alkalmazotti létszám. Tevékenység: őrzés, védés, takarítás.”

Ezzel kezdte egyik feljegyzését az a K. Attila, akinek az ügyéről többször is írt az Átlátszó, legutóbb az ismerté vált strómanos történetek között tettünk említést róla. Miután kiderült, hogy a férfi a vele szemben indult büntetőeljárást nem úszta meg, illetve, hogy már szabadult a börtönből, megkerestük, hogy befejezzük vele azt az interjút, amit 2015-ben adott szerkesztőségünknek.

K. Attila azonban, míg az ügye korábbi szakaszaiban kifejezetten kereste a sajtónyilvánosságot, most már elzárkózott attól, hogy beszéljen a vele történtekről...


A férfitől vett idézet abban a beadványban szerepel, amelyben az ügyészségtől kért segítséget 2011 decemberében.

„Szeretnék vallomást tenni és tisztázni magam. A hatóság elől csak azért rejtőzködöm, mert tudom, bizonyos emberek az életemre törnek, hogy ne tárjam fel az egy év alatt számomra megismert dolgokat. Amely arról szól, hogy milliárdos adó és járulékcsalást akarok leleplezni.”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.