2016. június 20., hétfő

MINDEN HARMADIK MENEDÉKKÉRŐ GYEREKEK - !!444!!! BLOG

LÁTHATATLAN GYEREKEK
Szerző: LUXAGI
2016.06.20.


A menekült, amikor gondolatainkban megképződik, beszélgetéseinkben szóba kerül, leginkább fiatal, „tetterős férfi”, sokaknál kifejezetten fenyegető férfialak. Demográfiai értelemben van is ebben valami, hiszen az Európába irányuló nemzetközi migrációnak még mindig a legnagyobb, jellegadó része a fiatal férfiak csoportja. De szó sincs arról, hogy a túlnyomó részét adnák az összes menekülőnek.
Nem csak fiatal felnőtt férfiak

Tavaly az uniós tagállamokban beadott 1,32 millió kérelem mögött 53 százalékban 18 és 34 év közötti külföldi személy állt. Azért vagyunk kénytelenek ennyire körmönfontan fogalmazni, mert valójában százezrekkel kevesebb kérelmező lehetett, hiszen sokan voltak, akik több országban is kérelmet nyújtottak be. Gondoljunk csak a 177 ezer magyarországi kérelemre, és arra, hogy valójában csak néhány ezer személlyel volt dolga a menekültügyi hivatalnokoknak. A túlnyomó többség másutt (Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Svédországban stb.), akár több helyen is kérelmező lett.
A kb. 700 ezer 18 és 34 év közötti személy benyújtotta kérelemnek a 79 százalékát jegyezték férfiak. Ez 553 ezer körüli szám. Vagyis valójában az „összes kérelmezőnek” már 2015-ben is csak a 42%-a volt fiatal felnőtt férfi...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.