2016. június 30., csütörtök

NEM ÉRTED? ELLENED?

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2016.06.29.


Nincs már egy árva veréb sem a sivárra kövezett, műtárgyasított, napmelegtől izzó Moszkva Kálmán téren. Helyettük bronzverebeket biggyesztett a beton-műkő ágyások peremére a valódi gyökeres-lombos természetet potemkin-zöldfelülettel pótló hatalom. Nesze magyar, ez jár neked! Azért tettük oda ezeket a verebeket. Érted? Tényleg érted? Vagy ellened?

A Liget-projekt újabb kordonjának felbérelt és kigyúrt őrei után a magyar kormány által irányított magyar rendőrség is magyar erővel – nomen est omen: erőszakszervezet, tehát állami erőszakkal – lépett fel a Városligetet fás parkként megőrizni akaró magyar állampolgárok ellen. Akiket – csupán mert eddig hiába hallatták civil szavukat, és jobb megoldás híján maguk estek neki a liget békés védelmét gátló kordonnak, hogy odaláncolhassák magukat és testükkel óvják az évszázados értéket – egy frappáns fordulattal „garázda támadókká” minősített át, és elvitetett a Városliget Zrt.

A magyar fővárost szimbolikus mű-látványelemekkel, építményekkel telezsúfoló mai magyar hatalom megbízásából a monstre beruházást megvalósító, önmaga szerint „jogszerűen” (és bár ezt a közleményük nem említette: nyilván jó pénzért) szorgoskodó cég állította: „a tiltakozás egyértelműen és kizárólag politikai motivációjú”… Nem írták ugyan, de azért mégis csak gondolhatták: pfuj!

Pedig mi más is lehetne a zöld emberi környezetet védők tettének indítéka mint politikai, ha az egyértelműen és kizárólag politikai motivációjú újabb megalomán presztízsberuházás ellen tiltakoznak?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.