2016. június 27., hétfő

VALAMIT MUSZÁJ MONDANI

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.06.27.


...A magáncélra kisajátított ország nem egészen úgy működik, ahogy azt Orbán Viktor elvárná. A Matolcsy-féle csodatétel szimpla szélhámosságnak bizonyult, az eddig busásan jövedelmező rablógazdálkodás forrásai pedig kimerülőben vannak. Az Európai Unió megpróbálja lassítani a Fidesz-KDNP kontrolálhatatlan finanszírozását, ami ellen az érintettek természetesen kézzel-lábbal kapálóznak. A miniszterelnök egy leharcolt és kifosztott ország teljhatalmú ura, ami egyre kevésbé tűnik hálás feladatnak. A végén még keríteni kell magának valahonnan egy ellenfelet, aki elviszi helyette a balhét. Nem lesz könnyű 2018-ban győztes miniszterelnöknek lenni.

Ilyen körülmények között rendkívüli módon felértékelődik a hazugság művészete. Rogán Antal, Portik Tamás vádja elleni védekezése azt mutatja, hogy már ez sem megy túlságosan gördülékenyen. Egyes vélemények szerint a dörzsölt kabinetminiszter védekezése szánalomra méltó és nevetséges volt. Mások úgy vannak ezzel, teljesen mindegy, hogy mit hord össze Rogán magáról, mivel az V. kerületi ingatlanügyleteknek semmiféle káros következményei nem lesznek a karrierje szempontjából. Túlságosan sok embert ránthatna magával jól megérdemelt bukása közben, aminek következtében 2018-ra nagyjából elfogynának a választható pártjaink.

Mostanában még a láncáról időnként elengedett Kövér László is arról beszélt, hogy bár ő személy szerint – mint nagyjából mindent – az Európai Uniót is szívből gyűlöli, de ha betartják azt, amit a Fidesz-KDNP előír a számukra, akkor szívességből nem lépünk ki. Komoly fenyegetésnek tűnik, bár ezzel David Cameron kissé pórul járt. (Milyen EU-t szeretne Kövér László?)

A házelnök a szíve szerint egy egész világra kiterjedő, jól működő rendőrállamot szeretne. Kövér László csak azért nem képes Magyarországnak jelentősebb károkat okozni, mivel nyelvismeret hiányában elég szegényesek a kapcsolatai és korlátolt a cselekvőképessége. Modora és diplomáciai érzéke ráadásul híresen csapnivaló. Az ő célközönsége a Fidesz kemény magja, akiket mélyről jövő gyűlölettel és bizalmatlansággal lehet jóllakatni. Kövér megszólalásai erre tökéletesen alkalmasak, más funkciójuk pedig nincs is...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.