2016. június 7., kedd

NINCS MA NAGYOBB HAZUGSÁG, MINT AZ ÖSSZEFOGÁS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.06.07.


A vasárnapi dunaújvárosi választás után egymásnak feszültek a baloldali politikai térfél pártjai, hogy újra kényelmes delíriumba altassák választóikat, csak az összefogáson múlik minden. Nem is kell itt más, jön az összefogás csoda, és volt Orbán, nincs Orbán...

...Az összefogás annak a küzdelemnek az elrejtése, amelyet a DK és az MSZP folytatott a megmaradt szavazói tábor megszerzéséért. De mivel a két párt között ingadozó szavazói táborról beszélünk, ezért nem támadnak egymásra a felek, hanem az összefogás mantrája mögé bújva visznek be kisebb nagyobb ütéseket. Csakhogy ez ahhoz vezet, hogy nem a valódi politikai ügyekben mérkőzik meg a két párt, hanem az Orbán-rendszer leváltásáról szóló hazugsághoz mérve próbálják egymást legyűrni. És egy hazugsághoz mérve nemhogy nem fog eldőlni a csata, hanem egyre kisebb lesz az a tábor, amin osztozkodhatnak...

...Politizálni kéne, mert a helyzet az, hogy az összefogás csupán egy hatalomtechnikai módszer egy választási rendszerben, de nem pótolja a valódi politikai mondásokat, a hitelességet, és azt a politikai víziót, amelyből érthetővé válik a választó számára, ezek a pártok mit kezdenének az ország gondjaival.

Szembe kéne nézni végre: ha csak nem történik csoda, ezek a feltételek nem fognak megteremtődni 2018-ra. 2018-ban nem fog választást nyerni a pártpolitikai baloldal Magyarországon. Inkább azzal kéne foglalkozni, hogy a baloldal újra felépítse magát, ehhez pedig sok gondolkodásnak kell megtörténnie, sok intézménynek kell létrejönnie.

Az összefogás mantra ugyanis ma azt rejti el, hogy megsemmisült a baloldali politizálás Magyarországon és újra kéne építeni!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.