2016. június 8., szerda

ORBÁNÉK PÉNZÉRT CSERÉBE TÍZSZER ANNYI BEVÁNDORLÓT HOZTAK, MINT AMENNYIÉRT NÉPSZAVAZÁST AKARNAK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.08.


2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt letelepedési államkötvénnyel, ráadásul további engedélyeket kaptak a kötvényvásárlók családtagjai is. Az elmúlt években tehát gazdasági bevándorlók ezrei váltották meg Orbánéktól a jegyet jó pénzért az Európai Unióba. A 3515 engedélyből csupán csak hármat vont vissza a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH). Nem pont ilyen az arány a kötvény nélkül érkező bevándorlóknál, velük 91-szer szigorúbb volt a hivatal.

De ha már az Orbán-kormány pénzért kínálja a letelepedést a külföldieknek, akkor legalább biztos megéri az államnak, nem? Hát nem. Ahelyett ugyanis, hogy sok közvetítőcég egymással is vetélkedve lenyomná az árat, a Fidesz-többség inkább párszereplős, monopolizált piacot teremtett, ahol a 300 ezer eurós állampapírokat odaadja néhány, általa kiválasztott közvetítő cégnek, ráadásul jóval olcsóbban.

A Rogánék által kiválasztott cégek így letelepedési kötvényenként 23-31 millió forintot nyernek az üzleten, az állam pedig ugyanennyit bukik. Ezzel akár évi 60 milliárdot is kereshetnek Rogánék offshore-üdvöskéi. A magyar állam ráadásul az olcsóbban adott kötvények mellé letelepedési jogot is ad, összességében pedig, pénzügyi értelemben vesztese lesz a tranzakciónak. Hogy miért és kinek éri meg mindez, azt valószínűleg csak Rogán Antal tudja. Egy biztos, a magyar államnak semmiképpen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.