2016. június 13., hétfő

ORLANDO UTÁN A FUNDAMENTALISTA USZÍTÁSRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.13.


Az orlandói melegbárban végrehajtott terrortámadás után érdemes önvizsgálatot tartani mindazoknak, akik menekültek, melegek, bármilyen kisebbségek ellen uszítanak. Nemcsak Amerikában, hanem Magyarországon is. Mindenfajta felekezeti uszításnak, dehumanizáló gyűlöletkeltésnek ez a vége. Hogy ez Amerikában történt és nem Magyarországon vagy máshol, az csak a véletlen műve. A nagy számok törvényéből fakad.

Tévedésben vannak azok a neoprotestáns gyülekezetek, amelyek azt képzelik, hogy a bűnök közül a homoszexualitást kiemelve, társadalmilag üldözhetik bármilyen kisebbség tagjait az erkölcseik miatt. A Biblia nem jogosít fel egyetlen keresztény egyházat sem arra, hogy egyházon kívüli emberek erkölcseivel foglalkozzon. Pál apostol kifejezetten megtiltotta, hogy az egyház kívülállók erkölcseit megítélje. Azt mondta, hogy magatok közül vessétek ki a gonoszt, a kívülállókat majd az Isten ítéli meg. Szodomát Isten ítéli meg és pusztítja el, nem az ember. Ábrahám, Isten szolgája, nem uszított ellenük, hanem könyörgött értük, hogy ha van tíz igaz ember, akkor Isten ne pusztítsa el. Isten Jónást azért küldte Ninivébe, hogy megtérjen a város, és ne kelljen elpusztítani. Isten még az állatokat, a barmokat is sajnálta, nemhogy az embereket.

Milyen egyházak és lelkészek azok, akik gyűlölik a bűnöst, utálatot gerjesztenek az emberrel, Isten megalázott képmásával szemben? Nincs bibliai alapja a melegek elleni uszításnak. Isten ráadásul nem gyűlöli őket, hanem az életét adta értük. Jézus evett a paráznákkal. Senki nem tudja, hogy azok milyen paráznak voltak, volt-e köztük homoszexuális. Akkor sem volt kevesebb homoszexuális, mint most....

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.