2016. június 3., péntek

RÓNA PÉTER KÖNNYEI

PUPUBLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.02.


Róna és a doktriner liberálisok olyanok, mint a hajótöröttek, akik a mentőcsónakban evezés helyett elvi vitát folytatnak arról, hogy egészségesebb-e az evezés a gőzhajónál.
Már írtam máshol, ha a libák liberálisok lennének, soha nem költözködnének, inkább jöjjön a fagyhalál, mint a reális helyzet felmérése.
Az LMP - néhány rokonszenves akciója dacára - mindig Orbánt és rendszerét támogatta, ha valóban fontos politikai kérdésben kellett dönteni, és amikor Róna azt mondja, hogy a Schiffert körülvevő rosszindulatot az tanúsítja, hogy sokan balról azt terjesztik, hogy az LMP paktumot kötött Orbánnal, akkor a felháborodáson - már elnézést - csak röhögni lehet.
Nem mennék az LMP viselt dolgaiba most mélyebben bele, nincs értelme, meg aztán egyébként is - halottról csak jót, vagy semmit.
Nagyon remélem, hogy az LMP értelmesebb tagjai megtalálják az utat a demokratákhoz - ez egyben azt a reményt is kifejezi, hogy lesznek még demokraták.
Akik meg azt gondolják, hogy a senki földjén lehet aratni, hát legfeljebb csalódnak.
Merthogy vagy demokrácia, vagy diktatúra - ez a választék, és aki ma mást mond, az hazudik.
Mint az is, aki azzal kecsegtet, hogy lehet árnyalni a politikai álláspontokat diktatúrában is.
Nem lehet.

Róna Péter nem tett volna rosszat a magyar közéletnek, mentalitása, stílusa igazán vonzó, okos ember is, de vannak helyzetek, amikor ezekkel a tulajdonságokkal semmire se lehet menni.
Harcolni kell.
A kívülállóknak itt nincs helyük, legyenek bármennyire is rokonszenvesek egyébként.
Minden harmadikutas megoldás a diktatúrának kedvez.

Remlélem, egyre többen jönnek rá erre...


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.