2016. június 11., szombat

SE ORBÁNÉK, SE AZ ESŐ NEM TUDTA MEGTÖRNI A TANÁROK TILTAKOZÁSÁT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.6.11.


Az első polgári engedetlenség és a sztrájkok után egyre inkább úgy tűnt, lendületét veszti a tanárok tiltakozása. És a lendülettel, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a médiaérdeklődés is eltünedezett a tiltakozások mellől. Az elmúlt hetekben kevés ember volt, aki azt gondolta, egy hangos, lelkes és nagyszámú tömeg fog a Március 15. térről a Várkert Bazárhoz menetelni a foci EB alatt, a nyári szezon kezdetekor. És milyen tömeg volt ez?! Nem csupán menetelt, hanem végigállta a brutális vihart, meghallgatta a szónokokat, és a jégeső közepette is velük együtt élt.
 
Ez egy olyan tömeg, amire lehet építeni. Mert bár most a kevesebb előzetes médiamegjelenés miatt kevesebb emberhez jutott el a tüntetés híre, mégis sokan voltak. Nagyon úgy tűnik, ha nem is professzionális formában, de az emberek létrehozták azokat a hálozatokat, amelyekkel tudnak mozgósítani egy ilyen tüntetésre. Arcról nehéz megítélni, ki tanár és ki nem, de azt tippeljük, a tömeg nagy része most tényleg az elégedetlen tanárokból állt.
 
Ez pedig rossz hír a kormány számára, ami már a tüntetés előtt kiadott egy nyilatkozatot, hogy lefitymálja a Tanítanék újabb demonstrációját. Tévedtek, ahogy eddig is, ezt a tömeget most sem lehet lefitymálni, és úgy tűnik, hosszú távon számolhat a kormány és a társadalom a tiltakozó tanárokkal...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.