2016. június 21., kedd

SUMÁKOLÓ ROGÁN, MELLÉBESZÉLŐ MATOLCSY - BEÁLDOZ-E VALAKIT ORBÁN?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.21.


Saját hazugságainak mocsarába fulladhat bele az Orbán-rendszer. Tarthatatlannak tűnik ugyanis az a stratégia, hogy látszólag betartják a törvényeket, ám bírósági eljárásokat megkerülve, törvényi kötelezettségeket kijátszva a feje tetejére állítják a jogállamot. Értsük ezt úgy, hogy lassan nehezebb lesz elhinni valamiről, hogy úgy van ahogy a kormány állítja, inkább automatikusan hazugságként értelmezi a dolgokat a keményen átvert honpolgár. Ez már nem pávatánc, hanem a fekete hattyú halála. Kihasználva ugyanis a foci EB őrületét, akár valakit be is lehetne áldozni, úgysem figyel oda most a többség egy ilyen apróságra.

Matolcsy György nem úszhatja meg annyival, hogy blöffnek minősít minden állítást, mely a jegybanki alapítványok működésének törvényességét firtatja. Már a parlamenti válaszaiban sem azokra a felvetésekre reagált, melyeket neki szegeztek az ellenzéki képviselők, hanem jó Orbán-tanítványként a Magyar Nemzeti Bank elleni támadásként aposztrofálta a közpénzek sorsát firtató interpellációkat. Így próbálva meg úgy beállítani a kérdést, mintha a közpénzek elköltésének tisztázására tett kísérletek nem őt, hanem magát az MNB-t és annak funkcióit támadnák.

Most kiderült, hogy a jegybanki alapítványok még
a törvényben előírt kötelességüknek sem tettek eleget, mert ugyan kiadták a Matolcsy György vezette egyik alapítvány (PADA) üléseinek jegyzőkönyveit Tóth Bertalan szocialista honatya adatigénylése kapcsán, ám a neki elsőre megküldött dokumentumokból rengeteg adatot kitakartak Például a jegyzőkönyvek alján szereplő aláírásokat. Mivel az adatok kitakarására a bírósági ítélet szerint nem lett volna lehetőség, Tóthék kérték, hogy adják nekik oda a kitakarás nélküli papírokat is. Némi időhúzás után a PADA ezt meg is tette. A két dokumentum összehasonlítása után látszik, hogy teljesen más jegyzőkönyvet adtak oda az adatigénylőnek elsőre, mint a második alkalomra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.