2016. június 2., csütörtök

SZIJJÁRTÓ, A DIPLOMATA

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.06.02.


Kérem szépen, nekem revideálnom kell a nézeteimet. Szijjártó Péter mégsem rossz külügyminiszter, csapnivaló diplomata. Dehogy rossz. Hanem tökéletesen alkalmatlan, és nagy zavarban volnék, ha meg kéne mondanom, ezzel szemben mégis milyen pályára lenne alkalmas. Valami olyanra, ahol nem kell sokat beszélni, és sokat dolgozni sem.
De egy dolog vitathatatlan: úriember. Ezt a Magyar Hírlapban ma megjelent interjúja alapján egészen biztosan állíthatom. Tiszteletben tartja más államok belügyeit. Mert mit is volt képes kimondani az ő száján?

„…semmilyen módon nem tudom, és nem is akarom befolyásolni az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztását.”

No, ezt meg fogják ünnepelni Washingtonban tűzijátékkal, barbecue-val és az is lehet, hogy visszarendelik az Ötödik Flottát is állomáshelyére a Földközi-tengerről – hiszen már nem kell attól tartsanak, hogy a rettenetes Szijjártó bármilyen módon beavatkozik az elnökválasztás menetébe. Persze, ha akarná, befolyásolhatná, érezhetjük a mondat finom hangsúlyeltolódásából – de nem akarja. Hát, örüljenek is a jenkik. Idén lehet, hogy nem üzen nekik hadat. Jövőre meg majd meglátjuk, minden attól függ, kiadják-e Sorost kényre-kegyre...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.