2016. június 19., vasárnap

TÓNI ÉS A NOKIÁS SZATYOR

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.06.19.


Portik Tamás bűnöző. Jogerős ítélet szól erről, felbujtóként elkövetett emberölés miatt ítélte el őt a bíróság.

Az a kérdés, hogy, pusztán ebből a tényből kiindulva, megkérdőjelezhető-e Portik Tamás szavahihetősége. Portik ugyanis azt állítja, hogy egy nejlon szatyorban tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át Rogán Antalnak egy belvárosi Fidesz-irodában.

...Egy állítás (Portik Tamás) és egy tagadás (Rogán Antal) áll szemben egymással. Zárójel: a sajtóban hajlamosak összekeverni a tagadást a cáfolattal, miközben mindenki tudja, aki csak egy kicsit is odafigyel, hogy a kettő nem ugyanaz. Ha valaki tagad valamit, az azt jelenti, hogy szerinte a vele kapcsolatos állítás nem igaz. Ha cáfolja az illető, azon viszont azt kell értenünk, hogy bizonyítékokkal alátámasztva, minden kétséget kizárólag igazolja, hogy a vele kapcsolatos állítás nem felel meg a valóságnak. Zárójel zárva.

Rogán Antalt a bíróság megpróbálta szembesíteni Portik Tamással, ám a miniszter – merthogy Rogán, Portikkal ellentétben, nem börtönben ülő bűnöző, hanem Orbán Viktor kormányának a tagja – nem élt a lehetőséggel. Fontos és halaszthatatlan külföldi elfoglaltságára hivatkozva kimentette magát. Rogán hivatalának tájékoztatása szerint a meghallgatás időpontjában Rogán Németországban volt, a Bild című lapnak adott interjút.

Jobb lett volna, és talán egy kicsivel meggyőzőbb is, ha Rogán személyesen tagadja (cáfolja?) a Portik által elmondott történetet, és nem csupán egy közleményt küld maga helyett. Persze, személyes megjelenése sem tudta volna eloszlatni az összes vele kapcsolatos homályt. Például, hogy miből telik neki és családjának fényűző életre a Pasa Parkban, miből futja neki és feleségének drága ruhákra, a magyar átlagot sokszorosan meghaladó életvitelre, és hogy mindezeknek van-e bármi közük a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos, széles körben elterjedt szóbeszédekhez...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.