2016. június 7., kedd

TRÜKKÖS FIÚK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.06.07.


Na, jól kipereskedtem magam erre a hétre, foglalkozzunk kicsit nettó politikával. Mondjuk Dunaújvárossal. Nem azért, mintha az Ország szempontjából volna bármi jelentősége, hanem azért, mert állatorvosi ló.

Gondolom Olvasóim többsége tudja: az állatorvosi ló az a bioszerkezet, amin az összes létező betegséget egyszerre lehet bemutatni. És Dunaújváros - illetve pontosítsunk: az ott lezajlott időközi választás - minden puzzlet összerakott. Márha valaki nem értené még mindig, miért is van Orbán Rezsim, és miért is tart mindörökké, ha azokon a szereplőkön múlik, akik a mostani bohózatban résztvettek. Tele van vele a net, jelentőségéhez képest százszorosan, dehát nincs olyan jelentéktelen dolog, amiből ne lehetne jelentőset faragni, ha valakik érdeke úgy kívánja. És kívánja, mint látszik. Úgyhogy én is foglalkozom vele. Szükséges is, mert annyi melldöngető ostobaságot, pártérdekű hazudozást ritkán látni, mint a téma kapcsán műveltek és művelnek. Úgyhogy tisztába kell tenni, mi is történt VALÓJÁBAN, és mi a hozzáragasztott kamuhalmaz.

Kezdjük a kályhánál. Egy vidéki város egyéni önkormányzati képviselő választása ciklusközben pimf dolog. Pláne akkor, ha tényleg nem múlik rajta semmi. Sem az Ország, sem a város szempontjából: Fidesznyik polgármester, kényelmes többségű saját képviselő-testülettel: eggyel több vagy kevesebb nem számít. Van ilyesmiből négyévnyi köztes terminusban pártucat, oda se figyelünk rá. Már a józanabbak. Elmegy a helyi szavazók negyede, és nagyjából arra szavaz, aki a leginkább kampányol. Ha egy független jelölt jó csapatot épít, simán nyerhet, ugyanis az arányok a következők: van kábé 4000 ember, aki szavazhat, ebből 1000 megy el, ez meg olyan kevés ember, hogy egy szervezett kampánybrigád akár darabra meggyőzheti különböző módszerekkel Őket, hogy rá szavazzanak. Egy országos választáson egy kampányaktivistára 10 ezer választó jut, itt, Dunaújvárosban meg egy. Teccenek érteni. Ha egy párt úgy dönt, hogy minden erejét ráfordítja, akkor az a csoda, ha nem nyer...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.