2016. június 25., szombat

TRUMP A "BREXIT" MEGISMÉTLÉSÉRE KÉSZÜL AMERIKÁBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.24.


Donald Trump republikánus elnökjelölt miközben üdvözölte a brit népszavazás eredményét, a függetlenség visszaszerzésének nevezte az Európai Unióból való kilépést. Trump az Európai Uniót, ahova mindenki önként lépett be, s a történtek szerint bármikor önként távozhat, úgy mutatta be, mint valami gyarmatosítót, amelytől visszaszerezte Nagy-Britannia a függetlenségét.

Trump azt állítja, hogy a novemberi elnökválasztás ehhez hasonló és ezzel egyenértékű lépés lesz Amerikában, ha őt választják meg. Ez burkoltan azt jelenti, hogy Trump szabadulni akar a szövetségi rendszerekből, a kölcsönös kötelezettségek és kontrollok alól, amelyek a II. világháború utáni békés korszakot biztosították.

Az Egyesült Államok nem tagja az Európai Uniónak, ezért Trump mondatait úgy lehet értelmezni, hogy a NATO-val való szakítással lehet egyenlő az ő megválasztása. Annak a NATO-nak, amelynek vezető ereje az Egyesült Államok, és amely fenntartja a világban az egyensúlyt, és védelmet jelent az oroszokkal és más agresszorokkal szemben
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.