2016. június 26., vasárnap

TRUMPOT MEGTÉRTNEK HAZUDJÁK A SZAVAZATOKÉRT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.26.


"Donald Trump újjászületett keresztény lett?" - tette fel a kérdést a New York Times, miután Trump evangéliumi (újjászületett) keresztény pásztorokkal találkozott New Yorkban. A fundamentalista evangéliumi keresztény pásztorokat olyan szinten ragadta magával az antiliberalizmus, hogy képesek Trump-ot újjászületett kereszténynek minősíteni, hogy szavazatokat szerezzenek neki Hillary Clintonnal szemben.
 
A liberális New York Times is tisztában van azzal, mit jelent evangéliumi kereszténynek lenni. Egyértelműen utal arra, hogy a háromszor elvált Trump megnyilatkozásaiban még nyomaiban sem látszik semmiféle megtérés és Istennel való személyes kapcsolat. A cikk azt írja, hogy az evangéliumi vezetők azt tanácsolják a hívőknek hogy higgyenek ebben, higgyék azt, hogy Trump megtért keresztény.
 
A jelenség a politizáló evangéliumi fundamentalis kereszténység csődje, amikor az erkölcsi kérdésekbe állami beavatkozást sürgető ideológiájukhoz kénytelenek az elnökválasztási kampány legromlottabb figurája mellé állni és őt kereszténynek hazudni, mert azt remélik, hogy republikánus elnökként majd hatni tudnak rá, és korlátozni tudják az erkölcsi szabadságot, mindenekelőtt a melegjogok további kiterjesztését...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.