2016. június 14., kedd

"WE ARE ORLANDO" - "STOP THE HATE"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.13.


Az amerikaiak nem hisznek a "terrorcselekmény" verzióban, nincs is ilyen szál, az elkövető nem állt kapcsolatban terrorszervezetekkel. Az Orlandóban történteket nem terrorcselekményként, hanem gyűlöletcselekményként értékelik. Általános vélemény, hogy "Orlando was not an act of terror, it was an act of hate".

New York szivárványba öltözött, itt senki nem beszél terrorizmusról, nem azonosítja az orlandói tömeggyilkosságot az eddigi terrorcselekményekkel. A támadás a melegeket érte, és azért, mert melegek. Nemcsak azokat, akik a Pulse bárban voltak a tragikus estén, hanem azokat is, akik Amerika vagy a világ bármely részén élnek. Évek óta tartó emberi jogi, politikai és jogi harc dőlt el a melegjogok védelmezői és fundamentalista ellenfeleik között, akik illegalitásba kényszerítenék és jogfosztottá tennék az azonos nemű párokat.

Az orlandói vérengzés egyértelművé tette, hogy kik állnak a vita két oldalán. Gyűlölet áll szemben emberi jogi követelésekkel. Az uszítók a tömeggyilkos oldalán állnak, még akkor is, ha maguk nem értenek egyet, és elítélik a mészárlást, a fizikai erőszakot. A gyűlöletből mindig erőszak és gyilkosság származik. Minden gyilkolást gyűlölet és uszítás előz meg. Akik a homoszexuálisokat kriminalizálják, összeesküvéselméleteket szőnek a meleglobbi terveiről, hiszterizálják a saját közösségeiket és a társadalmat velük szemben, most szembesülhettek azzal, mi van a szívükben: gyűlölet. Gyűlöletet pedig nem igazol semmiféle vallás...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.